Már az ipari robotok sincsenek biztonságban

Egyre több kiberfenyegetéssel kell szembenézniük a vállalatoknak, beleértve a zsarolóvírusokat, az üzleti e-maileket érintő visszaéléseket és az IoT-eszközöket célzó támadásokat, ráadásul immár a kiberpropagandával is meg kell küzdeniük – derült ki a Trend Micro jelentéséből.

Az év első felében több mint 82 millió zsarolóvírushoz kapcsolódó fenyegetést és mintegy háromezer üzleti e-mailes visszaélési kísérletet derített fel a Trend Micro. Az informatikai költségvetésekben ugyan nő az ilyen jellegű kiadások aránya, ám a Forrester jelentése szerint a vállalatok nem tudják úgy elosztani a forrásokat, hogy minden fenyegetést kezelni tudjanak. Áprilisban és júniusban a WannaCry és Petya zsarolóprogramok világszerte több ezer vállalatnak okoztak fennakadásokat, számos különböző iparágban. A támadások által okozott kár, beleértve a termeléskiesést és a károk elhárításának költségeit is, körülbelül négymilliárd dollárra tehető. Emellett az FBI szerint az üzleti e-mailes átverések a károk teljes összegét globálisan 5,3 milliárd amerikai dollárra növelték 2017 első felében. Az előrejelzéseknek megfelelően januártól júniusig számottevően növekedett az IoT-eszközöket célzó támadások száma, valamint a kiberpropaganda terjedése is. Az is bebizonyosodott, hogy az ipari robotok is áldozattá válhatnak, ami súlyos anyagi károkat és termeléskiesést okozhat. A kiberpropaganda térnyerésével együtt a közösségi médiával való visszaélések száma is nőtt. A feketepiacon akár néhány dollárért is elérhető eszközök miatt a hamis hírek terjedése vagy a rosszhírkeltés a komoly presztízsveszteség mellett súlyos anyagi következményekkel járhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kerékpárbérlet: Magyarországra még nem hajt az ofo

hét szept 25 , 2017
Magyarországon még nem, de négy újabb európai országban vezeti be kerékpárbérleti szolgáltatását a kínai ofo – számolt be a People’s Daily. Az ofo abban különbözik a többi bérkerékpár-szolgáltatótól, hogy nem használ fix dokkoló állomásokat. A kerékpárokat bárhol le lehet tenni, ahol azt a szabályok megengedik. A jövő év elejétől az […]