A mélyszegények állami támogatást kaphatnak számítógép vásárlásra

EuroAz oktatási minisztérium idén is elindította az Euro 200 néven ismert programot, amelyben a mélyszegénységben élő családok gyermekeinek adnak számítógép-vásárlási támogatást. Mint arra a program neve is utal, kétszáz euró értékű az állami támogatás, amit – az igénylések elbírálási fázisa után – nyáron használhatnak fel a jogosultak. A szaktárca által meghatározott naptár értelmében április 21-éig fogadják a támogatásra vonatkozó kéréseket a tanintézetekben – tájékoztatott Luka László, a Hargita Megyei Tanfelügyelőség munkatársa. A minisztérium átirata értelmében az oktatási intézményekben bizottságokat alakítottak a program lebonyolítására, ezek fogják felülvizsgálni az igényléseket. A kérelmezők jogosultságának ellenőrzése után, a nyár első napjaiban teszik közzé a jóváhagyott igénylők listáját. Az ezt követő óvási időszak után, június végétől állítják ki a számítógép-vásárlási utalványokat, amelyeket a jogosultak augusztus végéig használhatnak majd fel.

A program feltételei szerint azok a 26 évnél nem idősebb diákok igényelhetik a kétszáz euró értékű juttatást, akiknek családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladta meg a 150 lejt az igénylést megelőző hónapban. Ez azonban még nem jelent garanciát a támogatás megszerzésére, ugyanis a megszabott értékhatáron belüli legmagasabb jövedelmi küszöböt, amellyel még elnyerhető az értékjegy, az igénylők száma és a támogatásokra szánt éves pénzkeret függvénye dönti majd el. Ez tavaly ugyan nem csökkent 150 lej alá, de egy évvel korábban például csak 76 lej volt. Egyébként az értékjegy, a gyerekek számától függetlenül, családonként csak egy alkalommal igényelhető, második alkalommal még akkor sem, ha a korábban kapott kupont valamilyen oknál fogva nem használta fel a kedvezményezett — írja a szekelyhon.ro.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Unit4: itt a People Platform

pén márc 27 , 2015
A Unit4 bejelentette a People Platform keretrendszerét. A platform célja a következő generációs, önműködő vállalati alkalmazások támogatása, segítséget nyújtva a felhasználóknak az üzleti folyamatok hatékonyabb menedzselésében és automatizálva az alacsony hozzáadott értéket képviselő, ismétlődő feladatokat. A platform fejlett prediktív elemzési módszereinek segítségével az alkalmazások megtanulják és tárolják a felhasználói preferenciákat […]

És még ez is...