Találékonyak előnyben: tippek a hatékony kibervédelemhez I.

A kiberbűnözők rengeteg különféle módszerrel és technikával támadják a szervezeteket. Ezért az it-biztonsági szakembereknek is számtalan eshetőségre kell felkészülniük, és szükség esetén új típusú védelmi megoldásokat beiktatniuk. Nehéz mindezt számontartani és folyamatosan nyomon követni, ám a Micro Focus szakértői szerint van megoldás.

Találékonyságból csillagos ötös
A rosszindulatú tevékenységekhez pedig számos különféle technikát és taktikát vetnek be, amelyeket mindig az aktuális trendekhez, illetve változó felhasználói szokásokhoz alkalmazkodva finomítanak és alakítanak, folyamatosan törekedve az egyre hatékonyabbá váló védelmi mechanizmusok megkerülésére. Módszereikhez tartozik például, hogy információkat gyűjtenek az infrastruktúrákról, és kritikus fontosságú rendszereket törnek fel. Kihasználva a felhasználók naivitását, hozzáférési adatokat lopnak el, és kiemelt fiókok jogosultságaival élnek vissza. Képesek egyetlen kiskapun keresztül beszivárogni a cég teljes infrastruktúrájába, és átvenni az irányítást az áldozataik rendszerei felett. Adatokat szivárogtatnak ki vagy ejtenek túszul, hogy aztán óriási összegeket követeljenek értük – természetesen mindenféle biztosíték nélkül arra vonatkozóan, hogy valóban vissza is adják a felügyeletet az érzékeny információk felett, és nem élnek vissza velük a fizetés után. Mindemellett pedig különféle rafinált technikákat vetnek be, hogy megkerüljék az elhárításukat célzó megoldásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem lesznek postabezárások

ked aug 10 , 2021
A Magyar Posta Zrt. nem tervez postabezárást, jelenleg nincs olyan átszervezés a társaságnál, ami miatt csökkenne a posták száma – közölte a társaság. A hír előzménye, hogy egy politikus nyolcszáz kistelepülési posta bezárását jelentő átszervezésről beszélt sajtótájékoztatóján. A társaság közleményében cáfolta, hogy tömegével tervezne postabezárásokat, ezt megalapozatlan rémhírnek nevezte. Tájékoztatásukban […]
posta