Az Infineon sem Magyarországra hozta az új chipgyártó üzemét

Sabine Herlitschka, az Infineon Austria vezérigazgatójaÜzembe helyezte az ausztriai Villachban 1,6 milliárd eurós beruházással készült teljesítményelektronikai chipgyártó üzemét a német Infineon Technologies AG félvezető technológiai konszern.

Az Infineon chipgyártó üzeme az egyik legnagyobb mikroelektronikai beruházás az egész euróövezetben. Az üzem elsősorban az elektromos mobilitásban, a napelem egységekben és szélturbina berendezésekben alkalmazott speciális teljesítményelektronikai félvezető áramköri egységeket gyárt majd. Az üzem három évig tartó előkészítési és kivitelezési fázis után a tervezettnél három hónappal korábban kezdte meg a működését. Az első termékek már a héten elkészülnek az üzemben. Az üzem kiépítésének első fázisában főként az autóipari kereslet kielégítésére koncentrál majd, valamint a szerverközpontok, illetve a nap és szélenergiaipari berendezések alkatrészigényére. Az új üzem évi kétmilliárd euróval növeli meg az Infineon forgalmi potenciálját. Az Infineon Austria vezérigazgatója Sabine Herlitschka elmondta, hogy a beruházással négyszáz magasan kvalifikált munkahely jött létre informatikai, elektronikai, technológiai és más mérnöki szakterületeken, amelyeknek a nagy részét már be is töltötték.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nehezen képzelhető el az élet okostelefon nélkül!

hét szept 20 , 2021
Van valami, ami az elmúlt évtizedekben életünk szerves részévé vált. Nem más ez, mint a mobiltelefon, mely a technológiai innovációnak köszönhetően mára elképesztő fejlődésen ment keresztül. A mindentudó kisokos segítségével bárhol és bármikor igénybe vehetjük az internet kínálta lehetőségeket, de applikációk, játékok ezrei közül is válogathatunk hasznossági szempontok, vagy éppen […]
mobiltelefon

Friss, ropogós