Nehezen képzelhető el az élet okostelefon nélkül!

mobiltelefonVan valami, ami az elmúlt évtizedekben életünk szerves részévé vált. Nem más ez, mint a mobiltelefon, mely a technológiai innovációnak köszönhetően mára elképesztő fejlődésen ment keresztül. A mindentudó kisokos segítségével bárhol és bármikor igénybe vehetjük az internet kínálta lehetőségeket, de applikációk, játékok ezrei közül is válogathatunk hasznossági szempontok, vagy éppen érdeklődési kör alapján.

Telefonszám tudakozó online

A mai kor embere nem jelent problémát egy telefonszám kiderítése, vagy valaki számának elérése. A telefonszolgáltatók oldalán keresési funkciókkal találkozhatunk, melyeknek használatával név, vagy telefonszám alapján kereshetünk. Persze ez nem jelent garanciát arra, hogy valóban sikerül is megtalálni a keresett személy számát. Az online tudakozó oldalak szintén egyfajta opciót kínálnak, megéri az olyan weboldalakon is körülnézni, mint a Telefonszám tudakozó honlap.

Külföldről érkező hívások? Csak óvatosan!

Nem ritka, hogy ismeretlen, vagy külföldről érkező számokkal találkozunk a mindennapokban. Az ismeretlen számokkal kapcsolatban mindenkinek megvan a véleménye. A legtöbben figyelmen kívül hagyják, és akár óvatossági szempontokból is, de ignorálják azokat. Mások a hétköznapok zűrzavarában felvesznek minden hívást, viszont gyakran belefutnak olyan hívásokba, melyek nem kívánatosak. Ez utóbbiak között egyre többször találkozni a külföldi bejövő hívásokkal, melyeknek sokan negatív kicsengést tudnak. Az adathalász, telefonszámlát megcsapoló célból érkező számok elkerülésének érdekében nem ajánlott felvenni az olyan országokból jövő hívásokat, melyekkel semmi dolgunk nincsen.

Applikációk a mindennapokban

Az okostelefon használatának elmaradhatatlan eleme az applikációk telepítése. Az élet minden területe megkönnyíthető segítségükkel. Nyelvet lehet tanulni, tehetsz az egészséges életmódért, figyelmeztethet a készülék arra, hogy igyál eleget, de szórakozás, hobby kapcsán is remek választásnak bizonyulnak a megfelelő applikációk. Fontos azonban, hogy ne pakold tele olyasmikkel a készüléked, melyeket nem használsz, hiszen csak felesleges figyelemelterelők lesznek az értesítéseikkel.

Fókuszban a gyors reagálás

A telefonhasználat legnagyobb előnye, hogy bármikor, bárhol elérhető vagy. Nem csupán a telefonos kapcsolatról van szó, hiszen számos olyan élethelyzet adódik, amikor a telefonálás nem lehetséges, vagy egyszerűen nem szeretnénk mások előtt beszélni. Ilyenkor az email, a chat kitűnő választásnak bizonyulnak. Előnyeiket a munka kapcsán is kihasználhatod, hiszen csak pozitívum, ha megrendelőid, főnökeid, céges partnereid megkereséseire azonnal reagálni tudsz.

Tudni kell, mikor elég!

A mai kor egyik nagy kihívása, hogy csupán a szükséges mértékben kapjanak helyet a készülékek életünkben. Kellenek olyan időszakok, amikor nem a telefont nyomkodjuk, és a laptop is távol van tőlünk. A felgyorsult világunkban ez nem egyszerű, és a legtöbben hajlamosak vagyunk akkor is online lenni, ha éppen emberközpontú elfoglaltsággal tölthetnénk az időt.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy amennyi előnye, legalább annyi veszélye van az okostelefon használatának. Mivel tulajdonképpen egész életünk lenyomata rajta van a telefonunkon, ezért nyilvánvaló, hogy nem szeretnénk, ha ezek az adatok illetéktelen kezekbe kerülnének. Rémisztő a gondolat, hogy a „nagy testvér” mindent láthat, és a kémszoftverek, a talán tudtunkon kívül települő szoftverek adatainkat, jelszavainkat is ellophatják. Vigyázz hova kattintasz, ez is a tudatos telefonhasználat egyik alapvető tudnivalója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Europol: kiberbűnözők tömegeit tartóztattak le Spanyolországban és Olaszországban

ked szept 21 , 2021
A spanyol és az olasz rendőrség az Europol támogatásával felszámolt egy több mint 100 tagú, a maffiához kötődő kiberbűnözői csoportot, amelynek tagjait az interneten elkövetett csalással, pénzmosással, kábítószer-kereskedelemmel és más vagyon elleni bűncselekményekkel vádolnak – közölte az uniós tagállamok közötti bűnüldözői együttműködést irányító hatóság. A gyanúsítottak több száz áldozattól pénzt […]
hacker