Az IFS esete a valódi kalózokkal

oosKözhely, hogy a kalózok elleni háború folyamatos harc. És nem csak a kibervilágban, hanem a való világban is — írja blogbejegyzésében Jeff Pike, az IFS globális üzletfejlesztéssel foglalkozó marketing vezetője. A NATO kalózkodás elleni projektje, az Operation Ocean Shield (OOS) olyan sikeresnek bizonyult, hogy a szervezet nemrég bejelentette: 2016-ig folytatják a „hadműveletet”. Az OOS két millió négyzetmérföldes területen az Ádeni-öbölben, és az Afrika szarva körüli vizeken zajlik, s az a feladata, hogy megzavarják vagy megakadályozzák a kalóztámadásokat, biztosítva a napi több száz hajót a térségben. A 2009-ben elindult OOS rendkívül sikeres, nyolcvan százalékkal csökkent a támadások száma 2011 és 2012 között.

A marketing menedzser szerint kevesen tudják, hogy a svéd vállalatiszoftver-gyártó társaság, az IFS is fontos szerepet játszik a NATO-kezdeményezés sikerében. Az IFS vállalatirányítási szoftvere segít ugyanis a műveletben résztvevő norvég haditengerészet fregattjainak, hogy állandóan harcra készek legyenek. Az IFS megoldásának logisztikai segítsége különösen jól jött tavaly június 6. és december 6-a között, amikor Norvégia vezette a hadműveletet.

Persze a Norvég Királyi Haditengerészet (RNoN) és az IFS már az ezredforduló óta együttműködnek. A haditengerészet azóta nem csak szárazföldi környezetben, de a norvég partok védelmét és az ország felségterületét védő számos hajón is használja az IFS Applicationst. A megoldás nem csak a harci egységek fő konfigurációs adatainak nyilvántartását és menedzselését, hanem a dokumentumkezelést és az ellátási lánc menedzselését is támogatja. Ugyancsak támogatja a karbantartások tervezését, a hibabejelentést, az alkatrészek beszerzését, a leltározást és így tovább.

Az IFS alkalmazás jelenleg 18 hajón működik, de a gyakorlatban, éles bevetés közben olyan jól vizsgázott a szoftver, hogy további húsz, vagy akár több hajón is be kívánják vezetni a rendszert az elkövetkező hónapokban — írja Pike.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kiterjesztették a cenzúrát kínában

pén aug 8 , 2014
Folytatódik a kínai közösségi oldalak megtisztítása a “káros tartalmaktól” és pletykáktól, az újabb körben a százmilliók által használt kínai csevegőprogramokra összpontosítva. Csütörtökön a 600 millió regisztrált felhasználót jegyző Wechat azonnali üzenetküldő program tulajdonosa, a Tencent jelentette be, hogy a hatóságok felszólítására újabb körben vizsgálja meg felhasználói fiókjait. Ennek során – […]