A Siemens az IP Systems hátán tört be az ukrán villamosenergia-piacra

Füzi Ákos Egon, az IP Systems, és a NavitasoftA NAVITASoft Informatikai Kft., az IP Systems Zrt. partnere és a Siemens által alapított smart technologies Management-Beratungs und Beteiligungs gmbH szállítja az ukrán villamosenergia-hálózat kiegyensúlyozói, piacüzemeltető és elszámoló szoftver rendszerét az Ukrenergo számára – közölte a társaság.

A tájékoztatás szerint a több mint kétmilliárd forint értékű, Világbank által finanszírozott alkalmazásfejlesztési projekt várhatóan 2019 őszére valósul meg, ez követően az IP Systems öt évre megbízást kapott az ukrán villamosenergia-piacot Európa vérkeringésébe is bekötő rendszer üzemeltetésére. A piaci résztvevők számára azonos feltételeket biztosító “Kiegyensúlyozó Piac és Kapcsolt Szolgáltatások” nevű szoftvercsomag a teljes ukrán villamosenergia-piac napi működését és elszámolását kezeli majd – írják a közleményben. A magyar vállalat TSO-IP nevű rendszerére, valamint az osztrák smart tech és Siemens kapcsolódó szoftverére épülő új megoldást az IP Systems várhatóan egy év alatt készíti el és helyezi üzembe. A rendszer alapját képző szoftverkomponenseket már Ausztriában, Bulgáriában, Kazahsztánban, Koszovóban, Macedóniában, Magyarországon és Svájcban is használják – nyilatkozta Füzi Ákos Egon, az IP Systems, és a Navitasoft tulajdonosa.

A cég közölte, hogy a szerződésben vállalt öt éves üzemeltetésbe és támogatásba helyi mérnököket is bevon majd, de a rendszerfejlesztés teljes egészében a magyarországi fejlesztőbázisra alapozva zajlik. A megbízással tovább növeli kijevi irodája létszámát, amelyet tavaly, az Ukrtransgaz kétmillió eurós tenderének megnyerése után nyitott.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nébih: Süti. Nem süti

vas júl 29 , 2018
Sütemény-webáruházzal szemben intézkedett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a takeacake.hu honlap üzemeltetője elismerte az eljárás során feltárt hiányosságokat, az illegálisnak számító tevékenységet azonnal megszüntette, a többszörös szabályszegés miatt csaknem egymillió forint bírságot kapott – közölte a hatóság. A Nébih lakossági bejelentés alapján végzett próbavásárlást a házi cukrászsüteményeket is hirdető internetes […]

Friss, ropogós