Illegális VB streamelés: a FIFA fenyeget

fociAbban a reményben, hogy ezzel korlátozni fogja a világbajnokság alatt illegálisan elérhető meccseket, a FIFA előzetes figyelmeztetéseket küldött több olyan oldal tulajdonosának, ahol akár csak linkként is elérhetőek sportesemények streamjei. A labdarúgó szervezet büntetőjogi felelősségükre figyelmezteti a weblap tulajdonosokat, és példátlan hatáskört követel magának az oldalak eltávolítására a világbajnokság alatt, írja a torrentfreak.com nyomán a hamisitasellen.hu.

A FIFA nyomatékosan ajánlja az oldalak üzemeltetőinek, hogy azonnal blokkolják a hozzáférést az illetéktelen műsorokhoz, amint ezeket jelzik feléjük. Ennek elősegítése érdekében a szövetség levele egy linket is tartalmazott a versenynaptárhoz, kérve az üzemeltetőket, hogy a mérkőzések alatt álljanak rendelkezésre a gyors eltávolítások biztosítása érdekében. Ezen kívül a FIFA egy speciális eltávolítási eszközt kér, hogy a Netresult nevű felügyeleti és végrehajtási cége eltávolíthassa a streameket amikor csak szükséges. A levél egyedülálló a maga nemében, ugyanis a szerzői jogok tulajdonosai általában nem tesznek ilyen típusú proaktív intézkedéseket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kihalhatnak a jelszavak

pén jún 20 , 2014
A PayPal szerint a közeli jövőben a jelszavak akár teljesen el is tűnhetnek életünkből. A társaság ugyanis részt vett a FIDO (Fast Identity Online) biztonsági szövetség létrehozásában, amelynek célja egy egyszerűbb, és biztonságosabb azonosító rendszer kidolgozása. A technológia rövidesen készen áll, hiszen néhány új telefon már most rendelkezik FIDO-képes szoftverrel, […]