Hasít a Digitális Jólét Program: a SOLUS Capital már kétmilliárd forintot helyezett ki

Bánfi Zoltán, a Solus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. vezérigazgatójaAz MKB csoport tagjaként a SOLUS Capital tőkealap-kezelő már kétmilliárd forint tőkét helyezett ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium Digitális jólét programjában (DJP).

A mintegy nyolcmilliárd forint keretösszegű program a magas növekedési potenciállal rendelkező hazai kkv-k és startupok támogatását tűzte ki, amelyek a versenyképességüket erősítő és a program stratégiai célkitűzéseihez illeszkedő digitális fejlesztéseket valósítanak meg. A SOLUS Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 2018 óta van jelen a kockázati tőkebefektetési területen, ahol a korai, növekedési, valamint érett szakaszban lévő innovatív cégek fejlesztését kívánja felgyorsítani tőkebefektetés, szaktanácsadás, valamint szinergikus kapcsolatokkal. Tőkejuttatást azok a cégek kaphatnak, amelyek olyan digitális fejlesztést hajtanak végre, amelynek hatására a velük üzleti kapcsolatban levő vállalkozások digitalizációs fejlettsége is erősödik.

Február óta tizenegy cég kapott a digitális innovációt támogató befektetést a SOLUS Capital közreműködésével. A befektetésben részesülő cégek között megtalálható érintésmentes vendég érkeztetéssel, fogtechnikai laborok digitalizációjával, személyes diabétesz asszisztenssel, blockchain alapú termék nyomkövetésével és tanúsítvány validációjával, vagy tarifacsomagok használati szokások alapján történő összehasonlításával, online hitelezési platformmal, orvostechnológiai és oktatási digitalizációs platformmal, gammakésalapú orvostechnológiával, innovatív ügynökségi szoftvercsomaggal, építőipari digitális tereplogisztikával és adatbankkal foglalkozó vállalkozás is – írták. Bánfi Zoltán, a társaság vezérigazgatója a közleményben elmondta: terveik között szerepel további kockázati- és magántőke alapok felállítása a teljes vállalkozói ökoszisztéma tőkeági finanszírozásának elősegítésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Többségi részesedést az LG az Alphonsoban

sze jan 13 , 2021
Az LG Electronics (LG) jelentős összeget fektet a televíziós adatelemzés egyik vezető vállalatába, az Alphonsoba. A megközelítőleg 80 millió dolláros invesztícióval az LG az Alphonso Inc. legnagyobb részvényesévé válik, ötven százalék feletti irányító részesedéssel. Az LG a digitális átalakítási stratégiájának egyik legjelentősebb része a vásárlói trendek és gondolkodás megértése annak […]
televízió

És még ez is...