Blokkláncalapú élelmiszer-nyomonkövetési rendszer az Auchannál

Blokklánc alapú technológiával működő élelmiszer-nyomonkövetési rendszert vezet be az Auchan öt európai országban – írja a medium.com. A vállalkozás technológiáját a francia kiskereskedelmi hálózat francia-, olasz-, spanyolországi, valamint portugál és szenegáli üzleteiben vezetik be. A vásárlók a Te-Food mobile appjának használatával, egy QR-kód leolvasásával megtekinthetik a termék teljes életútja. Az adatok hitelességét a blokklánc biztosítja, ami lehetetlenné teszi az adatok manipulálását — olvasható a fejlesztő Facebook oldalán. A Te-Food közleménye szerint a technológia a farmoktól a kiskereskedelmi áruházakig rögzíti és hitelesíti az élelmiszerekkel kapcsolatos adatokat.

A tanulmányok szerint a fogyasztók kétharmada nem hiszi az élelmiszercímkéken megjelenő információkat, ami nagyfokú fogyasztói bizalmatlanságot mutat az élelmiszeripari vállalatokkal és az élelmiszer-biztonsági hatóságokkal szemben. Egy biztonságos élelmiszer-nyomkövető rendszer használata hatékony módja lehet a fogyasztók bizalmának visszaszerzésében, de ez nem az egyetlen előnye. Az élelmiszerekkel kapcsolatos járványoknál gyakran hetekbe telik míg megtalálják a beszállítói láncon belül (ami több országban több száz vállalatot is érinthet) a szennyeződés forrását. A TE-FOOD használatával az élelmiszertermék teljes története azonnal látható a blokkhálózaton, így a visszahívások gyorsan és hatékonyan kezelhetők. A hatóságok gyorsabban tudnak reagálni a járvány hatásainak mérséklése érdekében, míg az élelmiszeripari vállalatok célzott termék-visszahívásokat végezhetnek.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

WCD monitorokat mutat be a Sharp

pén dec 7 , 2018
Az Integrated Systems Europe (ISE) 2019 kiállításon mutatja be a Sharp első Windows Collaboration Display (WCD) kijelzőjét – az interaktív kijelzők új generációját, amelyeket a csapatmunka támogatására és fejlesztésére terveztek. A Microsoft WCD specifikációknak megfelelő, vállalati és kkv irodákba tervezett 70″-es 4K interaktív kijelző a Sharp díjnyertes érintőképernyős technológiáját és […]
monitor