Agyas drónok jöhetnek egy új magyar fejlesztés nyomán

quadkopterGyorsabbak, biztonságosabbak és még több feladatra alkalmasak lehetnek a vezetőnélküli légi járművek, drónok (UAV eszközök) egy három éves kutatás-fejlesztés eredményeként. A BHE Kft., az MTA EK MFA Kutató Intézet, az ASTRON Informatikai Kft. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem három (SZIT, MHT, MIK) tanszékének közös munkájának eredményeként egy olyan radar-videó-távközlési integrált rendszert hoztak létre, amellyel a drón nem csupán környezet letapogatására képes, hanem a megszerzett információk tudás bázisú, visszacsatolt jellegű, kognitív használatára is.

„Fontos mérföldkőhöz érkeztünk az UAV eszközök fejlődésében, hiszen a drónok reakcióideje csökkenhet és így olyan összetett, komplikált feladatok megoldására is alkalmassá válnak, mint amilyen például a kötelékben történő repülés. A kutatás-fejlesztés eredménye komoly nemzetközi visszhangot váltott ki a szakmában” – fogalmazott Simonyi Ernő, a projekt vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Sok még a tévhit az autizmussal kapcsolatban

ked ápr 12 , 2016
Autizmussal kapcsolatos ismereteket és attitűdöket vizsgált a felnőtt internetezők körében az eNET – Magyar Telekom friss kutatása. Tízből kilenc válaszadó hallott már az autizmusról, tízből kettőnek van is az ismerősei között autista. Azoknak a 91 százaléka, akik hallottak már az autizmusról, úgy véli – helyesen –, hogy az autista embereknek […]