Most épp a pénzügyminiszter gondolja, hogy ért a közoktatáshoz

A kormány azt szeretné elérni, hogy Magyarország minél nagyobb arányban részesedjen a digitalizáció előnyeiből – mondta a pénzügyminiszter egy konferencián. Varga Mihály hangsúlyozta: erre jó esély van, mivel a magyar gazdaság fejlődési üteme mára már mintegy háromszorosa az uniós átlagnak. (Ez egyébként nem jelent sokat, hiszen akkor van értelme a növekedés ütemét összehasonlítani, ha az alapokat is összevetjük. Egy európai mértékben kis gazdaság magasabb növekedéssel sem biztos, hogy belátható időn belül utol tud érni egy jóval nagyobb gazdaságot, amelynek ugyan kisebb arányú a növekedése. A -szerk- megj.) Ez egyben új feladatot is jelent, olyan irányt kell mutatni, ami biztosítja a további növekedést – jegyezte meg. Az egyik ilyen fő iránynak a digitalizációt, illetve eredményeinek minél gyorsabb alkalmazását nevezte. A kormány kiemelt célkitűzése, hogy Magyarországon senki ne hagyja el az oktatás rendszerét a megfelelő digitális tudás nélkül – mondta a tárcavezető.

Rámutatott: a kormány kidolgozta Magyarország Digitális oktatási stratégiáját, ennek a megvalósítása során el kell érni, hogy az országban senki ne hagyja el az oktatás rendszerét a megfelelő digitális tudás nélkül. Ez azt is jelenti, hogy közelebb kell hozni egymáshoz a vállalati és a felsőoktatási innovációt, emellett arra is hangsúlyt kell helyezni, hogy a digitális ismeretek a tanulók, hallgatók és a dolgozók minél szélesebb köréhez jussanak el. A köznevelés feladata, hogy ne csak az részesülhessen a digitalizáció előnyeiből, akinek a családi háttere ezt lehetővé teszi, hanem minden tanulónak lehetősége legyen arra, hogy elsajátíthassa a jövő technológiáit — hangsúlyozta Varga.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

PwC: a rendszergazdáktól a jövőben is kérhetnek erkölcsi bizonyítványt a munkáltatók

pén ápr 19 , 2019
Az Országgyűlés által a napokban elfogadott adatvédelmi “salátatörvény” módosította a Munka törvénykönyvét is, az új szabályok pontosan meghatározzák, hogy a munkáltatók milyen feltételek mellett kezelhetik a munkavállalók erkölcsi bizonyítványát – hívja fel a figyelmet a PwC. Szűcs László, a Réti, Várszegi és Társai PwC Legal szakértő ügyvédje a közleményben kifejti: […]

És még ez is...