Az IBM eladta az x86-os szerver üzletágát

biosA Lenovo és az IBM megállapodást kötött, aminek értelmében a Lenovo megvásárolja az IBM x86-os szerver üzletágát. Ez tartalmazza a System x, BladeCenter és Flex System penge szervereket és kapcsolókat, valamint a hozzájuk kapcsolódó szoftvereket, illetve hálózati és karbantartási tevékenységeket. A vételár hozzávetőlegesen 2,3 milliárd dollár, amelyből nagyjából kétmilliárdot készpénzben, a maradék összeget pedig Lenovo részvényekkel fizetnek ki. Az IBM megtartja a System Z nagyszámítógépeket, a Power Systems, Storage Systems, Power-based Flex szervereket, valamint a PureApplication és a PureData megoldásokat. A megállapodás egy régóta fennálló együttműködésen alapszik, amely 2005-ben vette kezdetét. Ekkor vásárolta meg a Lenovo az IBM PC üzletágát, amely tartalmazta a ThinkPad PC termékvonalat. Az azóta eltelt időben a két társaság sok területen működött együtt.

Csak idő kérdése…
Az IBM bejelentése szerint folytatni fogja az x86-os platformon futó Windows és Linux szoftverportfóliója fejlesztését. Az IBM vezető fejlesztője az x86-os szerverekhez készülő szoftvereknek, több ezer termékkel, valamint több tízezer szoftverfejlesztővel és szakemberrel, akik az x86-os rendszerekhez készítenek szoftvereket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Korrupció a Foxconn-nál

pén jan 24 , 2014
Korrupciós vádak miatt szerdán őrizetbe vették a tajvani Foxconn több korábbi vezető beosztottját, ők ugyanis a gyanú szerint hatalmas összegeket fogadtak el beszállítóiktól azok promotálására. A hírt a vállalat jelentette be szerdán késő délután. A közlemény szerint a rendőrség Tajvan-szerte átkutatja a cég irodáit, a vállalat egykori és jelenlegi magas […]
Foxconn