Már Nepálban van a Vodafone hordozható mobilhálózata

VodafoneMegérkeztek a földrengés sújtotta Nepál fővárosába, Katmanduba a Vodafone szakemberei, hogy üzembe helyezzék az Instant Network Mini elnevezésű hordozható mobilhálózatot. A nemzetközi Vodafone Alapítvány már több alkalommal telepített katasztrófa sújtotta területeken hordozható mobilhálózatot, ezzel is segítve a mentőalakulatok és segélyszervezetek munkáját, és hozzájárulva ahhoz, hogy a túlélők felvehessék a kapcsolatot szeretteikkel.

Az éles helyzetben első alkalommal bevetett Instant Network Mini mindössze 11 kilogramm tömegű, kézipoggyászként szállítható a kereskedelmi repülőgépeken és akár tíz perc alatt üzembe helyezhető. A mini bázisállomás száz méter átmérőjű területen belül öt párhuzamos hívás kezdeményezésére, valamint több ezer szöveges üzenet elküldésére alkalmas. A Vodafone Alapítvány az Instant Network Mini üzembe helyezése mellett százezer fontot adományoz a károk enyhítésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Totál szívás: ingyen tévé a MyTV előfizetőknek

csü ápr 30 , 2015
A május elsejei hosszú hétvége mindhárom napján ingyenes Hipernet-hozzáférést biztosít a Telenor a MyTV internetes tévészolgáltatását használó ügyfeleknek. A MyTV lejátszásai során generált mobilinternetes adatforgalmat a cég 2015. május 1-3. között jóváírja az ügyfeleknek, így a szolgáltatások használata nem jár külön adatforgalmi költséggel mobilinterneten keresztül sem. Több mint kétezer órányi […]

Friss, ropogós