Az amerikaiak kétharmadának személyes adatai szivárogtak ki az interneten

Csaknem kétszázmillió amerikai választó személyes adatai szivárogtak ki az interneten – tudatta helyi idő szerint hétfőn az adatbázist megtaláló UpGuard nevű informatikai cég.

Az adatbázist a tavalyi elnökválasztási kampányban a Republikánus Párt használta. Az UpGuard nevű, kiberbiztonsággal foglalkozó cég az Amazon felhőszolgáltatásában bukkant a csaknem kétszázmillió amerikai adataira. Az adatbázis neveket, születési adatokat, lakcímeket, etnikai és vallási hovatartozást, választói preferenciákat tartalmaz. Chris Vickery, az UpGuard munkatársa előbb 1,1 terabájt információt töltött le a tárhelyről, és sikerült azt is kiderítenie, hogy a republikánusok választási kampányában dolgozó külsős cégek “hagyták ott” az így bárki számára elérhető adatbázist, anélkül, hogy biztonságba helyezték volna.

Vickery további 24 terabájt adatot mentett el, majd az egész ügyet nyilvánosságra hozta. Az adatbázist januárban frissítették utoljára. A választókról szóló személyes információk mellett több mint kilencmilliárd adat és elemzés volt még a felhőben; ezek főleg választói preferenciákat és választói magatartást modelleztek. Az UpGuard szakértői szerint az adatbázis összeállítói “tehetségesen és elképesztően pontosan” dolgoztak. Egyelőre nem derült ki, hogy hozzáfért-e bárki is a fájlokhoz, mielőtt az UpGuard biztonságba helyezte őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Már kaphatók a Nikon centenáriumi modelljei

csü jún 22 , 2017
A Nikon mámoros örömmel jelentette be 100. évfordulójára – amelyet 2017. július 25-én ünnepel – készült ünnepi modelljeit és emléktárgyait. Az ünnepi modellek és emléktárgyak hivatalos Nikon PRO üzletekben június 19-étől rendelhetők meg. Több más ünnepi kütyü mellett a Nikon D5 100. évfordulós kiadása egy csúcskategóriás digitális SLR fényképezőgép, fémes […]