Online vásárlás: a magyar nők még mindig le vannak maradva

e-kereskedelemAz eMAG az elmúlt 12 hónap során számos vásárlás adatait elemezte azzal a céllal, hogy kiderüljön: milyen különbségeket fedezhető fel a két nem online vásárlási szokásai között. Míg a tengerentúlon a női és férfi netes vásárlók aránya ma már nagyjából kiegyenlített, addig hazánkban továbbra is az utóbbiak vannak túlsúlyban. Ezt erősíti meg az online webshop felmérése is: 2014. október elejéig elemzett adatok szerint a megrendelések valamivel több, mint egyharmadát, 34 százalékát kezdeményezték a hölgyek.

Az eMAG legújabb felmérése a női és férfi online vásárlási szokásokat hasonlította össze

A kutatás szerint a szépségápolási cikkek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, és nem meglepő módon ezeknél a terméknél szinte minden esetben 100 százalék a nők aránya. Ez a kategória még közel sem örvend olyan magas népszerűségnek, mint az it és műszaki cikkek, ahol az eredmény „papírforma szerint” alakult: a férfi vásárlók esetében a tíz leggyakrabban vásárolt termék között kilenc, míg a nők esetében csupán hat tartozik ebbe a kategóriába. A mobiltelefonok a női vásárlóknál az első helyen szerepel, a férfi vásárlók rangsorában pedig a második a fontossági sorrendben. Fej-fej mellett halad viszont a táblagépek aránya: mindkét nem esetében az ötödik leggyakrabban vásárolt termék.

A hölgyek esetében a televíziók, táblagépek és porszívók közé a pelenkák és törlőkendők, a gyerek és babajátékok, és a kávé is bekerült az első tízbe. A férfiak első tíz helyezettje közé az egyetlen nem it és műszaki cikk, aminek sikerült felkerülnie, az az állateledel volt, ami a női vásárlók esetében is a második helyen szerepel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Harmincezer új informatikai eszköz az iskolákba

csü okt 23 , 2014
Az általános iskolai tanulók felzárkózását és a pedagógusok munkáját 11,7 milliárd forintos informatikai fejlesztés segíti – mondta a köznevelésért felelős államtitkár. Czunyiné Bertalan Judit hangsúlyozta: a fejlesztés során 1855 helyen mintegy harmincezer új informatikai eszközt, köztük tantermi számítógépeket, notebookokat, tableteket telepítenek. A program keretében 4945 tantermi számítógépet, 8640 tantermi notebookot, […]