Az amerikai meteorológiai rendszernek annyi

wifiHackerek támadták meg októberben az Egyesült Államok meteorológiai rendszerét, fennakadást okozva a műholdak adásában és több fontos weboldal működésében – közölte szerdán a Nemzeti Időjárás-szolgálatot fenntartó Nemzeti Óceáni és Légköri Hivatal (NOAA). Az az elmúlt hetekben az NOAA négy weboldalát törték fel. A nagyközönségnek szóló időjárás-előrejelzés nem szakadt meg, ugyanakkor a támadás blokkolása érdekében a katasztrófa-elhárítás tervezésére, a repülésre, a hajózásra és több más területre vonatkozó szakszolgáltatást fel kellett függeszteni.

Egyelőre nem világos, hogy a behatolás pontosan mekkora kárt okozott, de az nyilvánvaló, hogy az egyik legérzékenyebb kormányzati szolgálatot érte támadás, amelynek folyamatos adatszolgáltatása egyebek mellett a hadsereg és a gazdaság számára is létfontosságú. Az elmúlt hetekben a Fehér Ház egy nyilvános hálózatát, valamint az kormányalkalmazottak biztonsági szűrését végző USIS nevű cég és az amerikai posta számítógépeit is támadás érte. Az utóbbi esetben 800 ezer alkalmazott adatai lopták el és azokét az ügyfelekét, akik az év első nyolc hónapjában igénybe vették a szolgálat call centerét. Lapértesülések szerint az amerikai elnöki hivatal gépeibe az oroszok hatoltak be, a posta és az NOAA hálózatába pedig a kínaiak — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Karácsonyi készülődés: tippek az Inviteltől IV.

szo nov 15 , 2014
Egy kattintásra a legjobb ajándéktól A karácsonyi ajándékok beszerzése sokszor külön tervezést igényel, hiszen a boltok zsúfolásig telve vannak, így szabadidőnkből akár hosszú értékes órák is elmehetnek a sorban állással. Sokkal kényelmesebb ilyenkor otthonról, webes felületen intézni a bevásárlásokat, így nem kell utazgatni, hogy minden kiszemelt meglepetést beszerezzünk. Csupán pár […]
karácsony ünnepe

Friss, ropogós