Kemény leckét kapott az amerikai kormány személyzeti hivatala

Katherine-ArchuletaA korábban ismertnél jóval több, összesen 22,1 millió ember adatait lopták el hackerek egy tavalyi támadás során az amerikai kormány személyzeti hivatalától – közölte csütörtökön Washington. A hivatal vezetője pénteken lemondott, a Fehér Ház pedig a kiberbiztonsági reformok felgyorsítását ígérte. Az amerikai kormány egy hónapja még arról számolt be, hogy 4,2 millió jelenlegi és volt szövetségi alkalmazott adatait törték fel. Ugyanakkor további vizsgálatok során arra derült fény, hogy egy másik, de a júniusban ismertetett esettel kapcsolatban álló kibertámadás során további 21,5 millió személy adatait szerezték meg. Mindkét adatlopás a Személyzeti Menedzsment Hivatalának (OPM) számítógépes rendszerét érintette. Mivel a két támadás során ellopott adatok között voltak átfedések, összesen 22,1 millió embert, azaz az Egyesült Államok lakosságának közel 7 százalékát érinti az adatlopás.

A hivatal vezetője, Katherine Archuleta pénteken beadta lemondását, amit Barack Obama elnök el is fogadott – közölte a Fehér Ház. Átmeneti jelleggel az elnöki hivatal költségvetési irodájának igazgatóhelyettesét, Beth Cobertet nevezték ki helyére. James Clapper, az amerikai nemzeti hírszerzés (DNI) igazgatója a múlt héten azt mondta, hogy Kína a kibertámadás első számú gyanúsítottja. A hackertámadás tényét áprilisban, a kényes, “személyekhez társítható” adatokhoz való hozzáférést májusban észlelték, amikor elkezdték megerősíteni a személyzeti hivatal hálózatának védelmi rendszerét. Sajtóértesülések szerint maga a támadás tavaly decemberben történt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Valami nagyon picit állított elő az IBM

hét júl 13 , 2015
Az IBM a New York-i Suny Műszaki Egyetem szakembereivel fejlesztette ki azt a technológiát, amellyel a világ legkisebb chipjét lehet előállítani. Az IBM kísérleti verzióban működő, hét nanométeres chipje olyan pirinyó, hogy egy emberi hajszál keresztmetszetén épp tízezer tranzisztor fér el. A legkorszerűbb szervereket működtető mikroprocesszorok manapság huszonkét nanométeres chipekkel vagy […]
chip