Automatizálni próbálja a könyvelést a Process Solutions

A Process Solutions Pénzügyi és Számviteli Szolgáltató Kft. (PS) napi munkafolyamatainak megkönnyítésére éles üzemben is bevezette a saját fejlesztésű PS OCR megoldást. Az új eszköz egyrészt támogatja az automatikus karakterfelismerést (OCR), képes a dokumentumok automatikus felismerésére és osztályozására, valamint képes fel is dolgozni azokat. „A PS OCR jelentősen megkönnyíti a munkánkat, mivel szabadon paraméterezhető, tanítható és integrálható más rendszerekkel és adatbázisokkal. A PS OCR-t kezelő kollégának mindössze annyi a dolga, hogy mintadokumentumok segítségével betanítja a szoftvert bizonyos típusú szövegformák és kulcsszavak felismerésére és kezelésére. Ezt követően már minden automatikusan történik. Úgy vélem, hogy a jövőben az ilyen rendszerek jelentős hatékonyságnövekedést hoznak majd a vezető piaci szereplők életében” – mondta el Sólyom Attila a PS Folyamatoptimalizációs szakértője.

Az új megoldás előnyei közé tartozik a kényelem és a hatékonyság mellett a hibás rögzítések előfordulásának csökkenése. „A rendszer jelenleg még folyamatos emberi felügyelet mellett működik, de a kétéves fejlesztési-, tanítási- és integrációs fázis már véget ért, használata már élesben zajlik több nagy tranzakciószámú ügyfél esetében, és nagyon jók az eddigi tapasztalataink.” Árnyalja a megoldás működését, hogy a rendszert egy szakértői csapat felügyeli, ahol központosítva történik az adatok kinyerése és begyűjtése. „A PS OCR önmagában nem nyújtana jelentős segítséget egy tapasztalt adatrögzítőhöz képest, mivel azonban sikerrel integráltuk a különböző rendszereinkhez és adatbázisainkhoz, jelentős hatékonyságnövekedést várunk tőle a következő években” – tette hozzá a szakember.

A Process Solutions Kft.-nek tavaly 322 alkalmazottja volt, 6,25 milliárd forint forgalom mellett 370,9 millió forint üzemi eredményt ért el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Trump saját közösségi oldalt indít

vas ápr 4 , 2021
Donald Trump három-négy hónap múlva elindítja saját internetes közösségi oldalát – nyilatkozta az Corey Lewandowski, Trump volt vezető kampánytanácsadója. Lewandowski az új platformot egy “interaktív kommunikációs eszközként” mutatta be, amelyen keresztül az emberek közvetlenül kommunikálhatnak majd a bukott elnökkel. “Azt tapasztalhattuk a technológiai óriásvállalatoktól, hogy ha nem értesz egyet a […]
Donald Trump