Trump saját közösségi oldalt indít

Donald TrumpDonald Trump három-négy hónap múlva elindítja saját internetes közösségi oldalát – nyilatkozta az Corey Lewandowski, Trump volt vezető kampánytanácsadója.

Lewandowski az új platformot egy „interaktív kommunikációs eszközként” mutatta be, amelyen keresztül az emberek közvetlenül kommunikálhatnak majd a bukott elnökkel. „Azt tapasztalhattuk a technológiai óriásvállalatoktól, hogy ha nem értesz egyet a filozófiájukkal, akkor törölnek. Lesz egy platformunk, ahol az emberek szabadon kommunikálhatnak anélkül, hogy félniük kellene a megtorlástól vagy a törléstől” – fogalmazott a volt tanácsadó. Az új közösségi oldal nem támaszkodik majd az Amazon szervereire – mondta Lewandowski arra a kérdésre válaszolva, hogy mit tesznek annak érdekében, hogy Trump közösségi oldala ne jusson arra a sorsra, mint a Parler nevű platform.

„Az oldal teljesen az alapoktól épül fel, így kontrollálható lesz, hogy ki vesz részt a terjesztésében” – tette hozzá. A 2018 augusztusában létrehozott, mintegy 12 millió felhasználót számláló Parler mikroblog-szolgáltató rendkívül népszerű volt Trump híveinek körében, azonban a január 6-i Capitolium elleni támadás után a vállalat szervereit üzemeltető Amazon a „közbiztonság rendkívül valós kockázatára” hivatkozva elérhetetlenné tette az oldalt. Ezzel párhuzamosan a platformot ideiglenesen a Google és az Apple is eltávolította kínálatából. Jason Miller, Trump jelenlegi tanácsadója a múlt héten úgy fogalmazott: a volt elnök hamarosan elindít egy olyan platformot, amely „teljesen újraírja majd a játékot” és több tízmillió felhasználót vonz majd.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Benyovszky-Aszódi a Schneider Electric-et erősíti

hét ápr 5 , 2021
ShareTweetPinShareBenyovszky Aszódi Katalin partnermenedzseri pozícióban csatlakozott a Schneider Electric Secure Power & Cooling üzletág csapatához. A szakember a Szent István Egyetem Gazdaság és Társadalomtudományi Karán, vállalkozásszervező közgazdász szakon szerzett diplomát. Közel húszéves tapasztalattal rendelkezik az it-szektorban, 2001-2003-ig, a Hewlett- Packard Hungary Kft.-nél dolgozott termékkategória specialistaként. Ezt követően 2006 és 2019 […]
Schneider-Electric

És még ez is...