Végre már két zalai város autóbusz-bérleteit is meg lehet vásárolni a MÁV applikációjában

MÁV appMár Zalaegerszeg és Nagykanizsa helyi autóbusz-bérleteit is megvásárolhatják az utazók a MÁV applikációjában – közölte a MÁV és a Volánbusz elnök-vezérigazgatója.

Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója felidézte, hogy a MÁV és a Volánbusz fúziójával a legnagyobb magyar helyközi közlekedési szolgáltató jött létre, amelynek “diktálnia kell az ütemet”, hogy a közösségi közlekedés még versenyképesebb legyen. Az a cél, hogy az utasoknak olcsóbb, jobb, kiszámíthatóbb és kényelmesebb utazási szolgáltatásokat kínáljanak. Ennek egyik elemeként alakítják ki az egységes bérletértékesítési felületet, amelyhez Székesfehérvár után Zalaegerszeg és Nagykanizsa is csatlakozik – közölte. Emlékeztetett arra, hogy a helyközi és a helyi közlekedés minél jobb összehangolását is szolgálta, hogy szeptember végén új menetrendet vezettek be Zalaegerszeg és Nagykanizsa esetében. Eltörölték a gyorsvonati és az Intercity-pótjegyeket, de ezzel együtt 10-15 százalékkal olcsóbb lett a vonatjegy, a számok pedig azt mutatják, hogy az önkormányzatokkal, országgyűlési képviselőkkel közösen kidolgozott menetrendi kínálat beigazolta a várakozásokat. Homolya jelezte: szeretnék elérni, hogy az autóbuszos közlekedés a vasútra próbálja “ráhordani” az utasokat, miközben a menetrendi biztonság is meglegyen, illetve mindenki kényelmesen el tudjon jutni oda, ahová utazik.

Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott: a MÁV és a Volánbusz integrációjában az utas a legfontosabb, hogy minél többeket tudjanak átcsábítani – és ne szükségből, hanem a kedvező kínálat miatt – az egyéni közlekedésről a buszra és a vonatra, de ehhez a szolgáltatások fejlesztésére van szükség. A Volánbusz az országos távolsági és regionális közlekedésen kívül 70 település helyi közösségi közeledését is ellátja. Az elmúlt két évben közel 900 új autóbuszt szereztek be a járműfiatalítási program részeként, a következő évben pedig további csaknem 900 új járművet állítanak üzembe, 2022-től pedig már csak “zöldbuszokat” lehet forgalomba helyezni a nagyobb városokban – fűzte hozzá a Volánbusz vezetője. Pafféri elmondta: Zalaegerszegen 20 vonalon 202 ezer járatot közlekedtetnek egy évben, amelyet 9,3 millió alkalommal vesznek igénybe, Nagykanizsán pedig 17 vonalon 140 ezer járatot indítanak egy esztendőben, amelyeken összesen 5,2 millió utazást regisztrálnak. A zalai megyeszékhelyen keddtől a félhavi összvonalas bérleteket, Nagykanizsán pedig a 30 napos, a havi és a félhavi bérleteket lehet megváltani az applikáción keresztül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

960 milliós támogatásból 561 munkahelyet őriz meg a móri SEWS

pén dec 4 , 2020
A nagyvállalati versenyképesség-növelő támogatásból 960 millió forintnyi támogatásban részesül a móri SEWS Komponens és Elektronika Európa Kft., és ez 561 ember munkahelyének megtartásához elegendő. A japán cég 2,75 milliárd forintos beruházást határozott el, ehhez kaptak támogatást a kormánytól. A nagyvállalati versenyképesség-növelő támogatásból 207 milliárd forintnyi beruházást hajt végre 71 magyarországi […]
forint