Akadálymentesített bankkártyákat vezetett be az MBH Bank

MBH BankAz MBH Bank a magyar pénzügyi piacon elsőként látássérültek számára kifejlesztett akadálymentesített bankkártyákat vezetett be augusztusban.

A NER-bank pénzintézet közleménye szerint a Mastercard vak és gyengénlátó emberek számára fejlesztett Touch Card funkcióval rendelkező, akadálymentesített bankkártyák különböző bevágásokkal rendelkeznek, így érintéssel könnyen azonosíthatók. A hitelkártyán négyzet alakú, a betéti kártyán félkör, a prepaid kártyán pedig háromszög alakú a bevágás. A Touch Card megoldás a több mint nyolcvanezer látássérült mellett az idős emberek életét is könnyebbé teheti és segítségével egyszerűen meg lehet különböztetni egymástól az egyes bankkártyatípusokat – közölte a társaság.

Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatójaEölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója hangsúlyozta: a ma még különlegességnek számító megoldás pár éven belül a standard kártyakibocsátás részévé válhat.

Az MBH Bank augusztus végén megjelent első féléves beszámolója szerint – amely tartalmazza a korábbi MKB Bank és a Takarék Csoport, a tavaly beolvadt Budapest Bank és a sikeresen átvett Sberbank hitelállomány számait – a mérlegfőösszeg 1,3 százalékkal, 10,1 milliárd forinttal mérséklődött egy év alatt, és 747,9 milliárd forintot tett ki 2023. június végén. A nettó kamatbevétel egy év alatt 12,4 százalékos, 0,4 milliárd forintos növekedést mutatva elérte a 3,3 milliárd forintot. A MBH Bank Nyrt. 2023. első félévi adózás utáni eredménye 142,1 milliárd forint volt az idei első fél évben, ami 50,2 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához viszonyítva, a bevétele pedig 51 százalékkal, 327,9 milliárd forintra nőtt.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Végre egy arany a junioroknál

pén szept 15 , 2023
Egy arany- és egy bronzérmet szerzett a magyar csapat az Európai Junior Informatikai Diákolimpián (eJOI). A georgiai Kutaisziben szeptember 8. és 14. között megrendezett versengésen harminc ország versenyezői vettek részt. A tizenöt és fél év alattiaknak rendezett megmérettetésen Magyarországot négy diák képviselte, akik a Neumann János Számítógép-Tudományi Társaság (NJSZT) tehetséggondozási […]
Az EJOI 2023-as magyar csapat

És még ez is...