Új fejlesztés, amiből nem csak a városvezetés profitálhat

smart-cityA Xerox kifejlesztette a Mobil Analitikai Platform (MAP) elnevezésű szoftvert, amit azzal a céllal alkottak meg, hogy átláthatóbbá tegyék egy – egy nagyváros közlekedésének dinamikáját. Az utazási információkat elemző, azokból előrejelzéseket készítő MAP alkalmas arra, hogy a jegyérvényesítések száma, helye, időpontja alapján feltérképezze azt, hogy az egyes járatok milyen zsúfoltsággal közlekednek, hol vár nagy tömeg az érkező járműre, illetve melyik állomáson szállnak ki a legtöbben és a nap mely szakaszában. Ezek az analitikai adatok egyrészt segítenek a közösségi közlekedést működtető társaságoknak abban, hogy a jövőre nézve jobban be tudják osztani a kapacitásokat, illetve az erőforrásokat.

Az adatokból a városvezetés is profitálhat. Például információt adhat nekik arról, hol érdemes nagyobb parkolókat létrehozni a városba ingázók kényelmesebb kiszolgálása érdekében, vagy milyen bővítéseket érdemes végrehajtani egy – egy állomáson, hogy a várakozók jobban elférjenek, és ne okozzon gondot nagyobb tömeg befogadása sem ezeken a helyeken esőzések alkalmával, vagy más kedvezőtlen időjárási tényező esetén. A MAP tesztelése jelenleg is tart Ausztráliában, Adelaide-ben. Egy hosszú távú közlekedésfejlesztési terv részeként azt vizsgálják, hogyan lehetne megszervezni a legköltséghatékonyabban, és a legcélravezetőbben a közösségi közlekedés menetrendjét a különböző kerületek közt ingázók szokásai alapján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mi az? Svájci, luxus, nagyon okos, és még mutatja az időt is

pén márc 20 , 2015
A TAG Heuer, a Google és az Intel bejelentette együttműködését az Intel technológiáján és az Android Wearen alapuló svájci okosóra kifejlesztésére. Az együttműködő felek abban bíznak, hogy egyesítik a luxusóra-készítés, és a szoftver- és hardvergyártás területén meglévő szakértelmüket. „A svájci órák minősége világszerte jól ismert. Ha ezt társítjuk két olyan […]
okosóra

És még ez is...