Elindult az Elektronikus Ügyintézési Felügyelet

Lezárult a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) „E-közigazgatási irányítás megújítása a központi közigazgatásban” című (ÁROP 1.2.20.) kiemelt projektje, amely a közigazgatási szervezetek elektronikus szolgáltatásainak felügyeletét ellátó hatóság működési feltételeinek kialakítását biztosította — olvasható a minisztérium közleményében. E szerint az Elektronikus Ügyintézési Felügyelet portálja az www.euf.kim.gov.hu címen érhető el (Legalábbis az MTI szerint. A jó cím: euf.kim.gov.hu.), itt teszik közzé a regisztrált vagy engedélyezett elektronikus ügyintézési szolgáltatások adatait, valamint a kapcsolódó felügyeleti ajánlásokat, tájékoztatókat.

Az Elektronikus Ügyintézési Felügyelet létrehozásának célja, hogy az információs és kommunikációs technológiák (IKT) alkalmazása gyökeresen formálja át és ténylegesen javítsa a közszolgáltatásokat, lényegesen csökkentve közben a közigazgatás költségterheit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

IBM: ilyen lesz az élet öt év múlva V.

csü jan 2 , 2014
Az IBM kiadta a következő öt évre szóló tudományos-technológiai előrejelzését. Az IBM szerint öt trend alakítja majd a jövőnket. A városok megtanulják, mire vágynak lakóik. 2050-ben a Föld lakóinak hetven százaléka városokban él majd – ahhoz, hogy ideális életkörülményeket biztosítsunk számukra, új technológiai megoldásokra és innovációkra van szükség. A gyorsan […]