Áprilisban nagyot zuhant a vezetékestelefon-előfizetések száma

telefonÁprilisban a teljes hangcsatorna-számon belül – a beérkezett adatok alapján – a hagyományos vezetékestelefon-vonalak száma a hónapban 1,221 millió (az előző hónapban 1,284 millió), a kábeltelevíziós hálózaton működő hangcsatornák száma 805 ezer (az előző hónapban nyolcszázezer), míg az IP-alapú hangcsatornák száma 987 ezerre nőtt az előző havi 932 ezerről. A teljes piacra vonatkozó hangcsatornák becsült értéke 3,074 millió volt április végén.

A vezetékes hangszolgáltatások esetében, a teljes (becsült) piacot alapul véve legnagyobb piaci részesedése a Magyar Telekomnak van, ez 54,6 százalékot jelent. Második helyen UPC áll 15,8 százalékkal, harmadik az Invitel 12,6 százalékkal, a Diginek pedig 10,2 százalék a piaci részesedése. A piac fennmaradó részén több tucat kis szolgáltató osztozik.
Áprilisban a száz főre jutó vezetékes hangátviteli csatornák száma 30,58 darab, a háztartások vezetékestelefon-ellátottsága pedig 65,46 százalék volt. Az előfizetők hagyományos telefonvonalon 175 millió, IP-alapon pedig 188 millió percnyi hívást kezdeményeztek. A vizsgált hónapban az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 120,6 perc volt — áll az NMHH jelentésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hackertámadás miatt lecserélik a Bundestag informatikai rendszerét

pén jún 12 , 2015
Hackertámadás miatt le kell cserélni a német törvényhozás alsóháza, a Bundestag több mint húszezer számítógépet kiszolgáló informatikai rendszerét — írta csütörtökön a Süddeutsche Zeitung nyomán az MTI. A beszámolója szerint a szövetségi informatikai biztonsági hivatal (BSI) a Bundestag specialistáival és egy német informatikai cég szakembereivel már több mint egy hónapja […]