ABB: csökkenő forgalom, növekvő jövedelmezőség

abbAz ABB Asea Brown Boveri Ltd bejelentette az idei üzleti év második negyedévének fontosabb eredményeit. Az üzemi EBITA marzs ugyan +100 bázisponttal 12,7 százalékra emelkedett, más pozitív fejleményről nem tudott a társaság beszámolni. Az adózott nyereség alakulását például negatívan érintette a 367 millió dollár átszervezési, illetve átszervezéssel kapcsolatos költségek miatti korrekció, így értéke 406 millió dollár lett. Bár a kisebb, rendszeres rendelések volumene stabil, míg a teljes rendelésállomány a folytatódó kedvezőtlen piaci helyzet miatt öt százalékkal csökkent.

Az sem szívderítő, hogy rövid ciklusú megrendelések alacsonyabb volumene és a rendelésállomány időbeli ütemezése miatt a bevétel két százalékot csökkent. „Annak ellenére, hogy folytatódnak a kedvezőtlen piaci tendenciák és továbbra is gazdasági bizonytalanságok tapasztalhatóak, az üzleti folyamatok következetes végrehajtásának köszönhetően már hét egymást követő negyedévben sikerült javítanunk az üzemi árrés nagyságát, és a cash flow mutatók is jelentős javulást mutatnak” – emelte ki a pozitívumokat Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója.

ABB-eredmenyekA magyar leányvállalat, az ABB Mérnöki Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. eredményei szinte fordítottja az anyavállalténak: növekvő forgalom, csökkenő üzemi eredmény. A társaság forgalma az elmúlt öt év legjobb eredménye, ám a 12,7 milliárd forintos árbevétel még mindig elmarad a 2010-es 14,4 milliárdtól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Buyers Lab odavan a Xerox innovációiért

pén júl 22 , 2016
A digitális képalkotói- és a dokumentumkezelési iparág elemző vállalatától, a Buyers Laboratory LLC-től a közelmúltban a Xerox két fejlesztése is elismerést érdemelt ki. 2013-as debütálása óta a Xerox ConnectKey technológiája az összekapcsolt multifunkciós nyomtatók (MFP) központi magjaként szolgál, egyesítve magában a beágyazott vezérlő hardveres megoldást, a beágyazott Xerox EIP szoftvert, […]