Az átlagos felhasználók harmada szembesült biiztonsági incidenssel

virusxA 2015 harmadik negyedévében tapasztalt kiberfenyegetések szakértői elemzése kimutatta, hogy Európában átlagosan a felhasználók 35 százaléka szembesült a helyi hálózatokkal és cserélhető meghajtókkal kapcsolatos biztonsági incidensekkel, és húsz százalékuk észlelt webes fenyegetést — áll a Kaspersky Lab friss elemzésében. A szervezetek által észlelt fenyegetésekkel kapcsolatban az európai vállalkozások 48 százaléka állította, hogy találkozott vírusokkal, férgekkel, kémprogramokkal és más rosszindulatú programokkal az elmúlt 12 hónapban, 18 százalékuk mondta azt, hogy észlelt hálózati behatolást, 12 százalékuk tapasztalt kiberkémkedést és nyolc százalékuk esett áldozatul célzott támadásnak.

Ami a belső fenyegetéseket illeti, ugyanez a felmérés kimutatta, hogy a szervezetek 29 százaléka találkozott az általa használt szoftverekben lévő biztonsági résekkel, valamint tapasztalta az információk kiszivárogtatását a személyzet által véletlenül (21 százalék) vagy szándékosan (11 százalék). A vállalati információkat tartalmazó mobil eszközök további folyamatos adatkiszivárgási kockázatot jelentenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Több kell, hogy Magyarország digitálisan felzárkózhasson

pén nov 27 , 2015
Magyarország digitális felzárkóztatásának részeként 2020-ra el kell érni, hogy a háztartások legalább fele másodpercenként 100 megabites internetkapcsolattal rendelkezzen – mondta Csepreghy Nándor. A Miniszterelnökség államtitkára hangsúlyozta: Magyarországnak az új világban betöltött szerepe most dől el. A csaknem 200 milliárd forintos, jelentős részben közpénzből finanszírozott digitalizációval kapcsolatos fejlesztések javíthatják az emberek […]