A Tungsram gyárthatja és forgalmazhatja a DoBoxot

DoBoxAz Apple felhasználók életét (és a pénztárcáját) könnyíti meg egy magyar startup készüléke, a DoBox. A hazai és globális piaci bevezetésben most a Tungsrammal működik együtt a Fruitdock.

A Las Vegas-CES-en 2019-ben Innovációs Díjat nyert egy magyar startup, a Fruitdock Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. kütyüje, a DoBox. Ez a készülék teljessé teszi az Apple eszközöket. A DoBox-szal például lehet vezetékes egeret és billentyűzetet használni az iPhone-on és iPad-en. Az Apple eszközökhöz a kapcsolatot vezeték nélkül, wifin keresztül teszi lehetővé, ráadásul ára csupán töredéke az összes őt helyettesítő termékének. „A vállalkozásunkat azért alapítottuk, hogy olyan elektronikai termékeket hozzunk létre, amelyek megkönnyítik az Apple termékeket használók életét, bővíti az Apple termékek használhatóságát a mindennapi munkavégzésben is” — nyilatkozta Molnár Máté és Duli Szabolcs, a DoBox két megálmodója. „A felhasználóknak nem kell minden új csatlakozóval megjelenő iPhone, iPad vagy MacBook megvásárlásakor új átalakítókat, kábeleket beszerezniük, vagy eldobni a régi tartozékaikat.” A Tungsram is a magyar startup mellé állt. Előzetes megállapodást kötöttek arról, hogy a Fruitdock nem kizárólagos gyártási és forgalmazási jogot ruház át a Tungsramra az összes termékkel kapcsolatban.

Végül akkora siker lett a DoBox, hogy a Fruitdock Kft. is a Videoton sorsára jutott, s már felszámolás alatt van. (A -szerk- megj. 2023.12.13.)


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kommandózik a Provident

vas dec 20 , 2020
ShareTweetPinShareA Provident Pénzügyi Zrt. a Mosolykommandó Közhasznú Alapítványon keresztül adományozott 76 asztali számítógépet iskolás gyermekeknek. A komplett számítógépeket pályázaton nyerhették el azok a szegedi és környékbeli jó tanulók, akik eszközhiány miatt nehézségekkel küzdöttek a digitális oktatásra történő átálláskor. A győztes pályázók karácsony előtt vehették át nyereményeiket – jelentette be a […]
karácsony ünnepe

És még ez is...