A The Independent is bedobta a törülközőt

The-IndependentMegszűnik márciustól a The Independent és vasárnapi testvérlapja, a The Independent on Sunday nyomtatott kiadása. Jevgenyij Lebegyev, a centrista liberális irányzatú brit lapcsoport orosz tulajdonosa pénteken bejelentette azt is, hogy a két lap a jövő hónap végétől online változatban lesz elérhető. A The Independent a legújabb volt a nagy országos brit lapok közül. Újságírók hozták létre 1986-ban, vagyis csaknem pontosan kétszáz évvel fiatalabb, mint a konzervatív The Times, amely 1785-ben jelent meg először.

A Lebegyev-család 2010-ben vette meg a már akkor is krónikusan veszteséges Independent lapcsoportot, amelyért 1 font jelképes árat fizetett az addigi tulajdonosnak, a dublini székhelyű Independent News & Mediának (INM). Jevgenyij Lebegyev pénteken azzal indokolta a nyomtatott kiadás megszűnését, hogy “a digitális újságírásé a jövő”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Erre nem készültek fel a vállalatok, pedig húszmillió eurós büntetést is kaphatnak

ked febr 16 , 2016
Annak ellenére, hogy az elmúlt évben az Európai Unió új adatvédelmi rendeletével érintett vállalatok csaknem fele kapott az ügyfeleitől adattörlési kérelmeket, 41 százalékuk még nem alakította ki a megfelelő törlési és dokumentációs eljárásokat. Számukra a mulasztás akár húszmillió euróba is kerülhet a moratórium lejárta után — derül ki a Blancco […]
Ormos Zoltán internetes szakjogász

Friss, ropogós