K&H: terjed az online hitel

K&H BankA digitális megoldások a hitelezésben is egyre népszerűbbé válnak, a K&H Csoportnál a folyósított személyi kölcsönök már több mint ötven százalékát online igénylik, a hitelek átlagos összege pedig 1,8 millió forintra nőtt 2022 első negyedévében, ami körülbelül 15 százalékkal haladja meg a két évvel ezelőttinek – közölte a bank.

A hitelcélok között leggyakrabban a lakásvásárlás, felújítás, autóvásárlás vagy hitelkiváltás szerepel. A K&H szerint a digitalizáció a bonyolultabb hiteltermékek irányába indul tovább, a jelzáloghitelezésben például bizonyos folyamatok már elérhetőek online. A teljesen online hitelezésnek az összetettebb termékek esetében azonban további gátjai is vannak: a jogi környezet még nem teszi lehetővé, illetve a nagyobb döntést jelentő hiteleknél az ügyfelek többsége még igényli a személyes tanácsadást. Így várhatóan kettő-öt éven belül még nem fog eltűnni az emberi tényező a folyamatból – írták. A jegybank korábbi tanulmánya szerint 2020-ban a pandémia, a lezárások miatt megemelkedett a teljesen online módon nyújtott személyi hitelek aránya az új hitelezésben: az addigi 15 százalékról 20-25 százalékra nőtt. 2021 szeptemberében pedig már havonta négyezer darabot meghaladó személyi hitelszerződést mintegy hétmilliárd forint értékben teljesen online értékesítenek a bankok.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Orosz befolyás a kelet-közép-európai régióban - előadás

pén máj 20 , 2022
Hogyan próbálta a mindenkori orosz állam a hatalmát és befolyását kiterjeszteni az egykori Kijevi Rusz örökségének megszerzéséért? Erről beszélt az MTA 195. közgyűléséhez kapcsolódó, „Nulla salus bello, vagy Jöhet háborúból üdv?” című interdiszciplináris konferencián Mitrovits Miklós. A történész 882-től, a Kijevi Rusz létrejöttétől adott átfogó képet a kelet-közép-európai régió főbb […]
Mitrovits Miklós történész

Friss, ropogós