A szicíliai maffiavezér a közösségi oldalakon udvarolt nőknek

Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetőjeAgglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője.

Denaro a Francesco Averna álnevet választotta magának, és a milánói Bocconi egyetemen diplomázott, egyedülálló orvosként mutatkozott be profilján. A több mint harminc év körözés után tavaly januárban egy palermói onkológiai klinika kapujában letartóztatott, többszörös életfogytiglanra ítélt, majd szeptemberben betegségben elhunyt Denaro a közösségi oldalakat elsősorban kapcsolattartásra használta. Letartóztatásáig privát üzeneteket írt nőknek, akik közül néhánnyal személyesen is találkozott.

A legnagyobb közösségi portálon a maffiavezérnek négy követője volt, köztük négy nő, aki Campobello di Mazarában élt, vagyis azon a szicíliai településen, ahol Denaro rejtőzött. Egy szicíliai sportbolt tulajdonosa is követte Averna oldalát. Egy másik profilon hatvanhárom követője volt, és több mint négyszáz másikat követett. Fényképet nem közölt magáról: egy kiskutya fotójával rögzítette magát. A közösségi oldalakon üzent a húgának, Anna Patriziának is, aki egy római császárnő után a Lucilla nevét használta.

A hatóságok Denaro halálával nem zárták le a nyomozást: folyamatosan hozzák nyilvánosságra a maffiavezér életének és tevékenységének titkait. Fényt derítettek arra is, hogy miért tetoválták Denaro bal karjára az 1981. október 8. dátumot római számokkal. Letartóztatása után azt mondta az őt a börtönben meglátogató testvéreinek, hogy számára egy fontos dátumról van szó. Az említett évben Denaro tizenkilenc éves volt, a don Ciccio Messina Denaro vezette család fiatal tagja. Azon a napon maffialeszámolás zajlott Palermo városában: néhány óra leforgása alatt négy gyilkosságot követtek el az egymással szemben álló klánok tagjai között. A hatóságok mostani feltételezése szerint Denarónak azon a napon volt a „beavatása”, és először ölt embert. Így vált a Cosa Nostra tagjává, és letartóztatásáig több száz ember életét oltotta ki személyesen vagy parancsba adva.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az EU eljárást indított a TikTok Lite elindítása miatt

szo ápr 27 , 2024
ShareTweetPinShareAz Európai Bizottság (EB) eljárást indított a TikTok ellen a digitális szolgáltatásokról szóló jogszabály (DSA) alapján, mert előzetes megállapítások szerint a TikTok Lite franciaországi és spanyolországi elindítását megelőzően az üzemeltető nem hozott kockázatcsökkentő intézkedéseket a gyermekek védelmére. Az uniós bizottság közleménye szerint az eljárás célja annak megállapítása, hogy a kínai […]
TikTok

És még ez is...