Elkészült a GSM-R rendszer budapesti központja

utazasAz év végére elkészül a MÁV és a GYSEV részére az a GSM-R rendszer, amellyel Magyarország csatlakozik az Egységes Európai Vasúti Közlekedésirányítási Rendszerhez (ERTMS) — jelentette be Agárdi Ferenc, a projektgazda NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. projektigazgatója, a fővárosi központ átadásán. A GSM-R rendszer lehetővé teszi, hogy a vonatoknak ne kelljen megállniuk az országhatáron, sem mozdonyt, sem pedig mozdonyvezetőt nem kell cserélniük – ismertette Agárdi Ferenc.

A rendszer első fázisa egy budapesti és egy vidéki központból, 147 bázisállomásból, 1150 kilométer optikai hálózatból, valamint egy új diszpécser rendszerből áll. Az első fázisa az év végére készül el, és a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében 85 százalékos, 23 milliárd 670 millió forintos európai uniós támogatással valósul meg – ismertette a projektigazgató. A most átadott budapesti központ párja már elkészült Székesfehérváron. Üzemzavar esetén az egyik központ át tudja venni a szükséges funkciókat a másiktól – tette hozzá a projektigazgató.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Erre nem lehetnek büszkék a hazai mobilszolgáltatók

sze jún 24 , 2015
Hét OECD tagországban haladja meg a lakosság számát a mobil szélessávú internet előfizetések száma – írja a World Economic Forum hírportálja. Finnországban 132 mobil szélessávú internet előfizetés jut minden száz lakosra. Sorban utána Japán következik 116 előfizetéssel, majd Ausztrália 115, Svédország 113, Dánia 112, Dél-Korea 105 és az Egyesült Államok […]

És még ez is...