KSH: teret nyert az online kapcsolattartás

Központi Statisztikai HivatalAz utóbbi években teret nyert az online kapcsolattartás, de az emberi kapcsolatok nem veszítettek a jelentőségükből – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A hivatal elemzése szerint tavaly a 16 és 74 év közöttiek 79 százaléka naponta csatlakozott a világhálóhoz, ami 31 százalékponttal magasabb, mint 2010-ben. Az online jelenlét nem értékelte le az emberi kapcsolatokat, de életkortól függetlenül részben áthelyezte azokat a virtuális térbe – írták, bár a közleményükben nem írnak arról, hogy miből vonták le ezt a következtetést. A közlemény szerint a járvány erősítette az összetartozás iránti igényt, amit az internet segített kielégíteni. Egy másik adatgyűjtés, az Európai lakossági egészségfelmérés megerősítette, hogy az erős társas támogatottsággal rendelkező embereknél ritkábban fordultak elő testi, lelki nehézségek – tették hozzá.

A KSH által közölt adatok szerint 2010 óta minden korcsoportban jelentősen nőtt a naponta internetezők száma 2010-hez képest. Arányuk az életkor előrehaladtával egyre kisebb, de 55 év alatt meghaladja a nyolcvan százalékot. A közösségi oldalak, az üzenetküldő felületek, a telefon- és videóhívások alkalmazása hasonló megoszlást mutat. A legfiatalabbaknál mindhárom területen kilencven százalék feletti, vagy ahhoz közeli arányt mértek, de a 65 év fölöttieknél is megközelíti a 40 százalékot. A virtuális közösségi terek használata a családi állapottól is függ, leginkább a fiatal egyedülállók látogatják ezeket naponta – derül ki az elemzésben közölt adatokból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

900 milliót fektetnek magyar polgárok a Billingóba

sze jún 2 , 2021
Az állami tulajdonú Széchenyi Alapok 900 millió forintot fektetett az online számlázás szolgáltató Billingóba – közölte a tisztán állami tulajdonban lévő Széchenyi Alapok Zrt. A közlemény szerint a 2014-ben alapított Billingo Technologies Zrt. önerőből lett a hazai piac egyik legnagyobb online számlázója. A mostani befektetés hozzá fog járulni ahhoz, hogy […]
számlatömb