A német kormány tiltakozik a blogger megkorbácsolása miatt

RaifBadaviTiltakozott a német kormány pénteken a szaúdi hatóságoknál, amiért a királyságban az iszlám megsértésére hivatkozva nyilvános megkorbácsolásra ítéltek egy bloggert. A német kormány emberi jogi megbízottja, Christoph Strässer berlini nyilatkozatában kegyetlennek és embertelennek nevezte a büntetést, és az alapvető emberi jogok tiszteletére szólította fel a szaúdi hatóságokat.

A blogger, Raif Badavi honlapot alapított a vallás szerepének megvitatására. Tevékenysége a hatóságok megítélése szerint iszlámellenes, ezért ezer korbácsütéssel és tíz év szabadságvesztéssel büntetik, és egymillió szaúdi riál (71,5 millió forint) pénzbüntetés megfizetésére kötelezték. A férfit húsz héten keresztül heti egy alkalommal ötven korbácsütéssel sújtják a pénteki ima után egy mecset előtt. Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet beszámolója szerint a büntetés végrehajtását megkezdték — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hihetetlenül olcsó tabletek a Lenovotól

szo jan 10 , 2015
A Lenovo a CES-en bejelentette az első alkalommal tabletet vásárlóknak kifejlesztett Lenovo az Android 4.4-et futtató, hihetetlenül olcsó TAB 2 A7-10 és A7-30 modelleket — áll a gyártó közleményében. A 9,3 milliméteres, ceruza vastagságú és csupán 269 grammos tömegű, belépő szintű A7-10 egész nap használható nyolc óráig terjedő akkumulátor üzemidejének […]
Android

Friss, ropogós