A Microsoft unionista: nyista új beruházás, ha jön a brexit

euAlig burkoltan a további brit EU-tagságtól tette függővé jövőbeni nagy-britanniai beruházásait a Microsoft. Az amerikai szoftveróriás brit részlegének vezetője, Michel Van der Bel a cég ötezer nagy-britanniai alkalmazottjának küldött, kedd este nyilvánosságra hozott körüzenetében közölte: a Microsoft véleménye az, hogy Nagy-Britanniának az Európai Unióban kell maradnia. Van der Bel szerint a vállalat tiszteletben fogja tartani a brit EU-tagságról június 23-ára kiírt népszavazás eredményét, és szilárdan elkötelezett nagy-britanniai üzleti tevékenységének fenntartása mellett. A további brit EU-tagságtól azonban a Microsoft jövőbeni nagy-britanniai beruházásainak fontos kritériumai függnek – fogalmaz a körlevélben a cég brit részlegének igazgatója. Mint írta, a brit EU-tagság önmagában is olyan kulcsfontosságú kritérium volt, amely Nagy-Britanniát az egyik legvonzóbb európai beruházási helyszínné tette a Microsoft számára. Az EU-tagság volt a fő oka annak is, hogy a Microsoft Cambridge-ben hozta létre első külföldi kutatási és fejlesztési laboratóriumát.

A brit piacon tevékenykedő hazai és külföldi óriásvállalatok egymás után adnak ki hasonló állásfoglalásokat az EU-referendum közeledtével. Nemrégiben az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium – amely 25 brit telephelyen közvetlenül 15 ezer, a beszállítókkal együtt közvetve százezer brit alkalmazottat foglalkoztat – egyenes utalást tett arra, hogy ha a választók többsége a kilépésre voksol a brit EU-tagságról döntő népszavazáson, az kérdésessé teheti az Airbus jövőbeni nagy-britanniai beruházásait. A felhívás szerint az Airbus üzleti modellje teljes mértékben arra épül, hogy a cég minden korlátozás nélkül mozgathassa Európában termékeit, alkalmazottait és üzleti elképzeléseit, és nem hiszi, hogy ha Nagy-Britannia távozik az EU-ból, az javítaná az Airbus nagy-britanniai működésének versenyképességét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Gyermekekkel tett jót az Antenna Hungária

csü máj 19 , 2016
Tizenegy gyermekotthonban élő, hátrányos helyzetű gyermek álma vált valóra azzal, hogy ellátogathatott a Virtuózok forgatására az Antenna Hungária Zrt. (AH) támogatásával, a Jövő Uniója Alapítvány szervezésében. A Bólyai Gyermekotthon lakói leshettek be a Virtuózok produkció kulisszái mögé, valamint első kézből tapasztalhatták meg, milyen a vezérlők mögött ülni a külső helyszíni közvetítéseket […]