Szerverparkot épített Százhalombattán az ezTrade

felhoSzázhalombattán új szerverparkot hozott létre 903,8 millió forintos beruházással a 2009-ben alakult ezTrade Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a Közép-magyarországi Operatív Program mintegy 271 millió forintos támogatásával — közölte a cég az MTI-vel. A fejlesztés keretében a vállalkozás a szolnoki GIMA Ipari Logisztikai Parkban működő szerverparkja mellé épített ki egy felhő alapú technológiát használó telephelyet. A fejlesztés révén a cég százmillió forintos árbevétel-növekedéssel számol, és a most alkalmazott 22 dolgozója mellé további tíz alkalmazott felvételét tervezi.

A társaság többek között zöld technológiák kutatásával, fejlesztésével és alkalmazásával foglalkozik. A cég anyagi forrásainak nagy részét 2011-től a felhő alapú it-technológiák fejlesztésére fordította. E kutatás eredményeként kezdte el a földrajzilag elkülönült szerverpark kiépítését — áll az MTI közleményében (Vagy a meglévő szerverparkja mellett épül a szerverpark, és akkor földrajzilag nem elkülönült, vagy nem a meglévő mellett épül és akkor földrajzilag elkülönült lehet. A -szerk- megj.). Az adatpark magas áramfelvétele miatt elhelyeztek az épület tetején egy naperőművet, kiegészítő energiaforrásként — közölték. A cég tájékoztatása szerint a kft. 2013-ban 483,3 millió forintos árbevételt, és 74,2 millió forintos eredményt ért el, míg 2014-ben az árbevétel 472,6 millió forint, az eredmény pedig 22,2 millió forint volt.

ezTrade eredmények (forrás: partnercontrol.hu)
ezTrade-eredmenyek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Mosoly Otthon Alapítvány kapta az Adni jó! Sütiakcióból származó bevételt

pén febr 19 , 2016
Fillérre pontosan 4 686 600 forintos adományt ajánlott fel február 18-án a Magyar Telekom és a Fenntarthatósági Média Klub az Autistic Art – Mosoly Otthon Alapítvány számára. Az adományt Somorjai Éva, a Magyar Telekom HR vezérigazgató-helyettese adta át Jaksity Györgynek, az Alapítvány alapítójának. Az alapítvány lakóotthonokban élő autista fiatalokat támogat, […]

Friss, ropogós