Drága lehet az ingyen wifi: így biztonságos az online vásárlás

bevasarlokosarA NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet szakemberei karácsony közeledtével ellenállhatatlan vágyat éreztek arra, hogy tapasztalataikat megosszák minden webes vásárlóval.

1. Mondjunk nemet az ingyenes wifire!
Noha egyre több közterületen és szórakozóhelyen elérhető nyilvános wifi-hálózat, a vásárlásokat nem érdemes ezeken keresztül bonyolítani. Egy profi kiberbűnöző számára rendkívül egyszerű feladat egy nyilvános hálózaton keresztül belenézni a kommunikációnkba, és ellopni a fizetésnél megadott információinkat.
2. Ne foglalkozzunk e-mailes ajánlatokkal!
Nem tanácsos rákattintani az e-mailben érkező ajánlatokban található linkekre. Ehelyett inkább egyenesen a kereskedők, webshopok oldalára látogassunk el, ha valamilyen akcióra vadászunk. Ugyanez érvényes az e-mailben érkező promóciós kódokra: a linkre kattintás helyett a kódot másoljuk ki, majd közvetlenül a weboldalon illesszük be a megfelelő rubrikába, és úgy használjuk fel! Ez azért fontos, mert még a leghitelesebbnek tűnő e-mail is származhat az adatainkra pályázó hackerektől.
3. Ne legyünk lusták a jelszavak és fiókok használatánál!
Ha új fiókot kell létrehoznunk egy webshopban, ne használjuk ugyanazt az e-mail címet és jelszót, amelyeket egyéb helyeken szoktunk! Sok esetben azért járnak sikerrel a kiberbűnözők, mert az emberek ugyanazt a címet és jelszót használják számos különböző oldalon, ezért elég egy helyről ellopni az információkat ahhoz, hogy több helyen is sikerrel járjanak. (Koránt sincs vége — folyt. köv.)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A végén tényleg egységes lesz a digitális piac

csü dec 10 , 2015
Az Európai Bizottság tegnap bemutatta az egységes digitális piac létrehozását célzó javaslatait, amelyek egyebek mellett 2017-től elérhetővé tennék a zenei és filmes előfizetéseket az uniós állampolgárok számára az EU-n belül történő utazásaik során is. A bizottság arról tájékoztatott, hogy a szerdán elfogadott digitális egységes piaci stratégia tizenhat intézkedést tartalmaz, amelyeket 2016 […]