A Microsoft tízezer dollárt adományozott

Hihetetlen, de épp egy éve indult el a YouthSpark, a Microsoft kezdeményezése, amelynek célja, hogy a technológia segítségével, tudásátadással az eddiginél jobb lehetőségekhez, a mindennapi életben való boldoguláshoz segítse a fiatalokat. Idén a Microsoft tízezer dollárt adományoz az „Alapítvány a Budapesti Állatkertért”-nek, amelyet az informatikai háttere korszerűsítésére fordít. A pedagógusoknak, diákoknak és egyéb civileknek szóló hasznos állatkerti anyagok ezentúl a felhőalapú rendszer segítségével bárhonnan elérhetők lesznek, ahol van internet.

Az adatbázisával együtt teljes mértékben a felhőbe költözött Fogadj örökbe alkalmazás segítségével a látogatók némi díj ellenében örökbe fogadhatják az általuk választott állatot, így támogatva a Fővárosi Állatkertet. Mivel az alkalmazás okostelefonon, táblagépen és számítógépen is elérhető, megnőtt az érdeklődés az örökbefogadás iránt: az elmúlt egy évben összesen 2 774 örökbefogadás történt, 29 millió 803 ezer 997 forint összértékben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A minisztérium a Jabilt védi

csü nov 21 , 2013
Az autóipari beszállító Jabil Circuit Magyarország Kft. 2010 óta különböző beruházásokhoz mintegy 1,2 milliárd forint támogatást kapott uniós forrásból, ezekért cserébe – a beruházások megvalósításán túl – foglalkoztatással kapcsolatos vállalásokat is tett, amelyeket eddig be is tartott – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel. A Jabil Tiszaújvárosban gyártási tevékenységet, […]