Ősszel jelennek meg a Modern vállalkozások programban igényelhető szoftverpályázatok


Szeptember elején jelennek meg a Modern vállalkozások programban a mikro-, kis- és középvállalkozások digitális fejlesztésére igényelhető szoftverpályázatok – mondta a program szakmai vezető helyettese kedden az M1 aktuális csatornán. Koleszár Péter a program Vállalkozz digitálisan! projektjéről elmondta, első lépésként a projekt tanácsadó hálózatában dolgozó szakemberek helyszíni auditot hajtanak végre a vállalkozásoknál. Tavaszi indulása óta csaknem 700 mikro-, kis- és középvállalkozás csatlakozott a Vállalkozz digitálisan! projekthez, nyár végéig pedig további 300 vállalkozás csatlakozására számítanak. A projekt első részének befejezéséig, 2017 májusáig pedig további 3000 vállalkozást auditálnak majd a tanácsadó hálózat szakemberei.

A tanácsadók az auditot követően javaslatot tesznek a digitálisan felkészült vállalkozás státusz kiadására vagy olyan fejlesztéseket javasolnak az egyes cégeknek, amelyek révén megkaphatják ezt a minősítést és ezzel öt százalék vissza nem térítendő többlettámogatást kaphatnak vállalati informatikai pályázatokon. Koleszár hangsúlyozta: a program azért indult, mert megalapozott statisztikák szerint a digitalizációt tekintve a magyar vállalkozások hatalmas lemaradásban vannak az európai uniós versenytársaikhoz képest.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

LogMeIn Q2: ez egy álom

sze aug 10 , 2016
A LogMeIn Kft. minden várakozást felülmúlóan jó, 83,3 millió dollár (23,3 milliárd forint) árbevételt ért el a július végéig tartó második negyedévben, ami 28 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit – közölte a távelérési, -felügyeleti és távtámogatási megoldásokkal foglalkozó it-nagyvállalat az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a korrigált adózás előtti […]
Dolláreső