Gyilkos verseny a kínai okostelefon-piacon

xiaomiA gyártók rangsorának átrendeződése közepette nőttek tavaly az okostelefon-eladások Kínában – derül ki az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat negyedéves okostelefon-piaci jelentéséből. A tavalyi negyedik negyedévben 117,3 millió okostelefont értékesítettek Kínában, 7,9 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Tavaly összesen 434,1 millió darabot adtak el, 2,5 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A legnépszerűbb márkák rangsora átrendeződött az év folyamán, az éves eladási ranglistát vezető Xiaomi a negyedik negyedévben a harmadik helyre csúszott vissza, a vezetést az éves ranglistán második Huawei vette át, míg az éves forgalomban harmadik Apple a második helyet szerezte meg. A 2013-ban vezető hármas, a Samsung, a Lenovo és a Coolpad teljesen eltűnt a 2015-ös ranglistáról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

X-akták: jönnek az LG új X sorozatú okostelefonok

sze febr 17 , 2016
Az uniformizáló megközelítéssel szembemenve az LG Electronics (LG) olyan új okostelefon-sorozatot mutat be az idei barcelonai Mobile World Congressen (MWC), amelynek tagjai egy–egy kivételes funkción keresztül nyújtanak egyedülálló felhasználói élményt, a középkategóriás készülékek között versenyképesnek számító árszínvonalon. Ennek az X sorozatnak az első két modellje – az X cam és […]

Friss, ropogós