A Magyar Bankholding is megoldaná az informatikushiányt

informatikusProgramozás iránt érdeklődő fiataloknak szervez foglalkozást a Magyar Bankholding és egy informatikai képzéseket szervező társaság, a Skool.

A kezdeményezést az informatikushiánnyal indokolták, becslések szerint ugyanis legalább negyvenezer szakemberre lenne szükség a munkaerőpiacon. (Érdekes, hogy az egyre égetőbb tanárhiányt senki sem szeretné megoldani, pedig ezzel kellene elkezdeni az informatikushiány megszüntetését. A -szerk- megj.) Programsorozatukkal az informatika világához szeretnék közelebb hozni a fiatalokat, az első foglalkozáson, július 7-én tizenöt 14-18 éves lány vehet majd részt. A tervek szerint egyéni zsebpénzkezelő applikációt készítenek majd, és közben megismerhetik a céges projektmunkák hangulatát is. A szervezők abban bíznak, hogy a programjaik felkeltik az érdeklődést az informatikai karrierlehetőségek iránt. A közlemény szerint a Skool partnerkapcsolati vezetője hangsúlyozta, hogy a programozás nem a matematikusok kiváltsága, hanem mindenki számára elérhető, kreatív alkotási folyamat. (Azért némi matematikusi véna, egy csipetnyi logikus gondolkodás, kitartás, monotóniatűrés nem árt! A -szerk- megj.) A foglalkozásokra ingyenesen lehet jelentkezni, az ország bármelyik iskolájából fogadnak résztvevőket. A programok szervezésében a bankholding kezdeményezésére létrehozott Foundation vesz részt a Skool mellett, amely a honlapján olvasható tájékoztatás szerint 2014 óta segíti fiatal lányok és hátrányos helyzetű csoportok bekapcsolódását a számítógépes kódolás világába. Foglalkozásaik többségét technológiai vállalatokkal együttműködésben, ingyenesen tartják.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Újjászületett a Mikromat

sze jún 15 , 2022
A legendás Mikromat tökéletesen működő replikáját is kipróbálhatják a látogatók június 25-én, a Múzeumok Éjszakáján, a Neumann János Számítógéptudományi Társaság (NJSZT) szegedi Informatika Történeti Kiállításán. A Mikromat egy olyan kibernetikai építőkészlet, amelynek segítségével már 1967-ben, egy évtizeddel az otthoni számítógépek megjelenése előtt bárki elsajátíthatta számítógépek működési elveit. Az építőkészlet kifejlesztése […]
Mikromat

Friss, ropogós