A londoni felsőbíróság megtiltotta Pippa Middleton ellopott fotóinak közlését

birosagMegtiltotta szerdán a londoni felsőbíróság annak a több ezer fotónak a közlését, amelyet egy hacker Pippa Middletonnak, Vilmos herceg sógornőjének mobiltelefonjáról lopott el. A 33 esztendős Pippa – teljes nevén Philippa – Middleton Vilmos feleségének, Katalin cambridge-i hercegnőnek a húga. Katalin – polgári nevén Catherine Middleton – 2011 áprilisában házasodott össze a brit trón majdani várományosával. A képtolvaj a fotókat a legnagyobb példányszámú brit bulvárlapnak, a The Sunnak ajánlotta fel „minimum 50 ezer font” (18 millió forint) ellenében. A The Sun szombati beszámolója szerint a tettes azt állította, hogy Pippa Middleton telefonjának feltörésével háromezer képhez jutott hozzá, köztük olyanokhoz, amelyeken a hercegi sógornő éppen esküvői ruhákat próbál. Más fotókon Pippa Middleton vőlegénye, a negyven éves James Matthews látható ruhátlanul, és – szintén a tolvaj állítása szerint – vannak a képek között olyanok, amelyek Vilmost és feleségét, valamint gyermekeiket ábrázolják.

A hatóságok szerint félő, hogy a gyanúsított – akit időközben őrizetbe vettek, de óvadék ellenében szabadlábon várhatja a bírósági eljárást – másnak is felajánlhatta a lopott fotókat. Erre utalhat, hogy a The Sun szerint a lapnak adott ajánlat 48 óráig volt érvényes, és a fotótolvaj azt állította, hogy ennek letelte után annak adja át a képeket, aki a legtöbbet ígéri értük. A londoni felsőbíróság azonban a család által benyújtott kereset alapján szerdán megtiltotta, hogy bárki, akinek birtokába kerülhettek a képek, nyilvánosságra hozhassa azokat. A végzés azt jelenti, hogy ha valaki ezután mégis közölné a fotókat, az a „bírósággal szembeni engedetlenségnek” minősülne, ami rendkívül súlyos bűncselekmény az angol-walesi törvények alapján és többévi börtönnel sújtható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Zala Mihály az EY-nál

csü szept 29 , 2016
Az EY Magyarország a Nemzeti Biztonsági Felügyelet korábbi vezetőjével, Zala Mihály irányításával fejleszti tovább kiberbiztonsági tanácsadó üzletágát. Az új vezető a Magyar Államkincstártól érkezik. A szakértő évtizedes tapasztalattal rendelkezik az információbiztonság területén. Nevéhez köthető többek közt a Cyber Defence Management Authority (E-biztonsági Intelligencia Központ) létrehozása a Nemzeti Biztonsági Felügyeleten belül, […]
Zala Mihály, az EY it- és technológiai tanácsadással foglalkozó területének vezetője

És még ez is...