Hétéves vágyakozás: befejeződött a Takarék Csoport integrációja

Vida József TakarékbankAz informatikai átállással sikeresen befejeződött a Takarék Csoport hétéves integrációs folyamata, amely az elmúlt évtizedek legnagyobb pénzpiaci átalakítása volt Magyarországon – közölte a pénzintézet. Mint írták, 2013 óta három ütemben 126 hitelintézet, kilenc számlavezető rendszer, és hat netbanki rendszer egyesült, egy szervezetbe vontak össze hétezer munkatársat, és több mint 3,4 millió gigabájt adatot mozgattak meg. (3,4 millió gigabájt/1,1 millió ügyfél = 3,09 gigabájt ügyfelenként. Próbáltuk megérdeklődni, hogy miért tárolnak az ügyfelekről ilyen nagy adatmennyiséget, amint megkapjuk a választ, közzétesszük. A -szerk- megj.)

A jogelőd takarékszövetkezetek csaknem hatvan évnyi termékfejlesztése, hatvanezer terméke egységesült. A számlavezető alaprendszerekből egyet tartottak meg, és alkalmassá tették a termékkínálat befogadására, illetve több millió számla kezelésére. Vida József elnök-vezérigazgató a közlemény szerint úgy fogalmazott, hogy a Takarékbank létrehozása nem cél volt, hanem eszköz ahhoz, hogy az 1,1 millió ügyfelet hatékonyan szolgálják ki. A munka az integráció lezárása után is folytatódik, hogy a Takarékbank hosszú távon megbízható pénzügyi pénzintézet maradjon – tette hozzá.

Közel három hét alatt, de megérkezett a válasz. E szerint “a 126 takarék fúziója sokkal több, mint 126 migrációt jelentett, hiszen a takarékok évek alatt folyamatosan, több körben egyesültek (az egyik beolvadt egy másikba, majd az a másik is beolvadt egy harmadikba, végül mindannyian egyben egyesültek stb.) Ugyanazt az állományt tehát a legtöbb esetben többször is kellett migrálni. De egy-egy migráció során is közel négyszer kell az állományokat átmozgatni (pl. előbb tesztkörnyezetbe helyezik őket). Ezek összessége adja ki a 3,4 millió gigabájtnyi adatmozgatást.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Emeltdíjas átverés: végre egy törvénymódosítás, ami védelmet nyújthat

hét júl 13 , 2020
Egyre gyakoribb az a csalás, amelynek során ismeretlen számú hívást felvéve csak valami furcsaság tapasztalható, többnyire csak a nagy, süket csönd hallható, majd amikor megérkezik a következő telefonszámla csúnyán megemelkedhet a vérnyomás, ugyanis a jellemzően külföldről indított hívások emelt díjas szolgáltatáshoz kapcsolódnak, s aki ezeket fogadja, abban a pillanatban áldozattá […]
telefonál