A lakáskulcsodat sem akasztod ki a kilincsre, hátmég…

jelszoA jelszó olyan, mint egy kulcs az otthonunkhoz; nem hagyjuk a kilincsre akasztva vagy olyan helyen, ahol bárki megtalálhatja, csak azért, mert azt gondoljuk, hogy nincsenek nagy értékeink. Ha bonyolult jelszavakat választunk, külön-külön minden fiókunkhoz, biztonságos helyen tárolva, akkor sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat — figyelmeztetnek a Kaspersky szakértői.

  • Így védekezhetsz
    Egyedi jelszót hozzunk létre minden egyes fiókunkhoz: ha egyet meg is szereznek, a többit még mindig biztonságban tudhatjuk.
  • Olyan összetett jelszavakat válasszunk, amelyeket speciáis programokkal sem könnyű feltörni. Ez legalább nyolc karaktert jelent, kis-, és nagybetűt egyaránt, számot, írásjelet, és semmiféleképpen nem a kisállatunk nevét vagy a születési dátumunkat!
  • Ne adjuk meg a jelszavainkat, még a barátainknak sem. Ha a kiberbűnözők nem tudják azt a mi eszközünkről megszerezni, attól még máséról megtehetik.
  • Tároljuk biztonságos helyen a jelszavainkat. Ne jegyezzük fel papírra; vagy tartsuk fejben, vagy egy jelszókezelő programot használjunk e célra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Szávuly a Microsoft Magyarország marketingkommunikációs vezetője lesz júliustól

ked ápr 28 , 2015
Szávuly Krisztián új munkakörben folytatja a Microsoftnál. A marketing és operatív feladatok ellátásáért felelős csapat marketingkommunikációs vezetőjeként közvetlenül Grósz Judit marketing- és operatív igazgatónak riportol majd. A szakember 2014 januárjától töltötte be az Audience Marketing Manager pozíciót a Microsoft Magyarországnál, majd a DX-csapat megbízott vezetője lett. Feladata hazai applikáció fejlesztők […]

Friss, ropogós