Öt tipp, amivel megvédheted a privát képeid: mi jobb, mint egy zár

jelszoA Kaspersky Lab öt egyszerű, mindenki által elérhető módszert mutatott be, amellyel biztonságosabbá teheti telefonját és kizárhatja a kéretlen kíváncsiskodókat.

5. Egy, kettő, sok
Ugyanakkor a kéttényezős hitelesítés fogalma már elavult. A vezető szolgáltatások, mint a Google és a Facebook többtényezős analízist végeznek, hogy biztonságos hozzáférést biztosítsanak. A jövőben, a személyazonosságát nem csupán a jelszó fogja megerősíteni, de olyan egyéb tényezők is, mint a beszédstílus, a lélegzetvétel, a szívdobogás vagy hogy éppen az adott pillanatban mit csinál a felhasználó, tehát a készülék érzékelni és azonosítani fogja ezeket a tényezőket is. Persze ez a megközelítés sem tökéletes, hiszen mi van ha a bűnös épp ön mellett ül egy étteremben? Ezért is dolgoznak a jövő módszerein, többek között az Abacus, valamint a svájci kutatók által kifejlesztett koncepció, a Sound-Proof is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kutatók éjszakája: mobil robotok Gödöllőn

pén szept 25 , 2015
Több mint ötven tudománynépszerűsítő programmal, globális faluval, mobil robotokkal, Rubik-kocka show-val és éjszakai nyelvvizsgával is várja az érdeklődőket pénteken, a Kutatók éjszakáján a Szent István Egyetem (SZIE) Gödöllőn. A gépészmérnöki karon mobil robotok “veszik át az uralmat”, de lesz lehetőség a hagyományos traktorok vezetésére is. A program keretében a végzős […]

Friss, ropogós