A HCC Embedded új neve: Tuxera Hungary

A Tuxera it-tárolástechnológiai és hálózatátviteli vállalat szakmai befektetőként megvásárolta a HCC Embedded Kft.-t, amely a jövőben Tuxera Hungary Kft.-ként működik tovább. Mindkét cég a beágyazott rendszerek, adattárolási megoldások szakértője, tehát olyan célszámítógépeket, célrendszereket készít, amelyek egy-egy konkrét feladatot látnak el – ismertették. A Tuxera rendszerei számos autó fedélzeti rendszereként, televíziókban működnek, a cég fejleszti továbbá például több Mars-misszió és más űrjárművek, vagy épp tengeralattjárók fedélzeti rendszereit és szuperszámítógépek nagy teljesítményű adatszállítását is – hangsúlyozták. A finn cég piacvezető azokban a megoldásokban, ahol akár több száz petabyte-nyi (PB) adatot kell nagyon gyorsan feldolgozni. A HCC Embedded a kisebb rendszerek, például mikrokontrollerek területén erős – jelezték példaként az egyik legismertebb sportmárka cipőibe épített vezérlőegységet felhozva.

Szakacsits Szabolcs, a finn cég alapítója és technológiai igazgatója a közlemény szerint elmondta, hogy a Tuxera mostantól bármilyen ügyféligényt képes egyablakos rendszerben kiszolgálni, a beágyazott rendszerek teljes palettáját kínálva. Emellett a tranzakció hatékonyabbá tette az olyan nagy és hosszútávú befektetéseket, amit például egy autóba építhető rendszer licencei jelentenek – tette hozzá. A tanúsítványok megszerzése a kritikus rendszerek esetében – például autókba épített és gyártósorvezérlési rendszerek, a telekommunikációs szolgáltatásokban használt alkalmazások – évekig tart, magas beruházásigényű folyamat, amely a két cégnél korábban párhuzamosan zajlott – magyarázta. Az igazgató szerint a HCC Embedded csatlakozásával a Tuxera olyan világszínvonalú szakértői csapattal gazdagodott, amelyet csak hosszú évek alatt lehetne kiépíteni. A cég továbbra is aktívan toboroz Magyarországon, és számít a jól képzett hazai szakemberek csatlakozására – húzta alá Szakacsits.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Örömhír a magyarországi androidosoknak

pén szept 10 , 2021
Már a magyarországi Android felhasználók is fizethetnek a Google Pay-jel. A Google Pay applikációval lehet fizetni az üzletekben, valamint többszintű biztonsággal védi a fizetési adatokat. A Google Pay megkönnyíti a beszállókártyák tárolását, a hűségpontok beváltását és a kártyák kezelését is. A Google Pay Magyarországon a Wear OS-en is elérhető lesz […]
Google Pay

És még ez is...