Tuxera

Keresés

Tuxerát 2008-ban alapították, és a finnországi Espoo-ban található a központja. A Tuxera Inc. 2020-ban 17,9 millió eurós bevételt realizált, ami negyven százalékos növekedés az előző évhez képest; a vállalat Európán kívül képviseletet vagy leányvállalatot működtet az Egyesült Államokban, Koreában, Kínában, Tajvanon, Dél-Koreában, Japánban, Magyarországon, Németországban és Japánban is.

A társaság alapítója, elnöke, műszaki igazgatója Szakacsits Szabolcs angyalbefektető. A Tuxera Finnország ötödik legsikeresebb it-cége. Rendszerei működnek autókban, repülőkben, űrjárművekben, orvosi, ipari és más beágyazott rendszerekben, valamint olyan vállalati szoftver megoldásokban, ahol nagy mennyiségű adatot kell a leggyorsabban feldolgozni. Szakasits korábban vezető tanácsadó volt az Ericssonnál, és vezető szoftvermérnöke az F-Secure kiberbiztonsági cégnek. Finnországi évei után visszatért szülővárosába, Nagykanizsára, ahol családjával él. Tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen végezte programozó és programtervező matematikusi szakon. A társadalmilag hasznos befektetések híve, fókuszban a fenntarthatóság, egészségügyi technológia, oktatás technológia, űrtechnológia, biotechnológia, deeptech, cleantech és a fintech áll. Rendkívül fontosnak tartja a hazai startup-ökoszisztéma fejlődését, ezért is vesz részt Tőkeportál kampányokban.


 

Next Post

Tuxera Hungary Kft.

vas nov 26 , 2023
Keresés Search ShareTweetPinShareA 2000-ben alapított Tuxera Hungary Kft. (korábban HCC Embedded Kft.) tavaly 441 millió forintos forgalmat bonyolított le, a társaság elsősorban, de nem kizárólag külföldről kapja megbízásait az iparágak széles skáláján, beleértve az ipari, orvosi és autóipari ágazatokat. A HCC Embedded mélyen beágyazott szoftverkomponenseket fejleszt ki „kontextuson kívül”, így […]
ZX-81