A felnőttek ötödének nincs mobilja

 

A 18 évesnél idősebb magyarok 78 százalékának, nagyjából 6,3 millió felnőttnek van mobiltelefonja Magyarországon, ami egy év alatt hat százalékpontos növekedést jelez – közölte a mobiltelefon-használatról végzett kutatásának eredményét a Mediameter Kft. az MTI-vel. A közlemény szerint az átlagnál lényegesen alacsonyabb a saját mobiltelefonnal rendelkezők aránya a 60 évesnél idősebbek (59 százalék), a Kelet-Magyarországon élők (69 százalék), a községekben lakók (72 százalék) és az alapfokú végzettséggel rendelkezők (71 százalék) körében. A felhasználók 27 százaléka használja internetezésre is mobilját (2012-ben 26 százalék), ezen belül 13 százalék szokott e-mailezni, 11 közösségi oldalakat böngészni, és csupán hét százalékuk olvas internetes újságcikket telefonján. Tavaly júniusban regisztrált adotok azt mutatják, hogy a mobiltulajdonosok kilenc-kilenc százaléka e-mailezett és böngészett közösségi oldalakat, illetve öt százalékuk olvasott internetes újságcikket telefonján. A közlemény nem tér ki arra, hogy a felnőtt népesség ilyen nagy részének miért nincs mobiltelefonja.

A százalékpont
A százalékpont aritmetikai egység, az egységnyi változás 1/100-ad része, a bázispont százszorosa. A százalékpont leggyakoribb célja a százalékban kifejezett adatok különbségének megadása. Százalékban kifejezett adat változását azért nem célszerű százalékban kifejezni, mivel ekkor kétféleképpen is értelmezhető az eredmény. Amikor például egy ötszázalékos kamat kétszázalékos növekedéséről beszélünk, nem egyértelmű, hogy 5,1 százalékra vagy hét százalékra gondoltunk. Ugyanakkor, ha azt állítjuk, hogy az ötszázalékos kamat két százalékponttal emelkedett, egyértelmű, hogy hét százalék lett az új érték — írja a wikipedia.org.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Sin Bét kíváncsi a beutazók levelezésére

pén ápr 26 , 2013
  Jehuda Vejnstejn, Izrael főállamügyésze szerint jogilag megengedett a gyanús turisták email-fiókjának átvizsgálása a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren és beutazásuk megtagadása, ha ezt nem engedélyezik. Az Izraeli Polgárjogi Szövetség (ACRI) tavaly júniusi beadványában jogi felülvizsgálatot kért a főállamügyésztől a repülőtéri email-vizsgálatok ügyében, előfordult ugyanis, hogy a Sin Bét belbiztonsági szolgálat […]
internet

Friss, ropogós