A Commodore új számítógépei

Commodore AmigaA Commodore cég, amely két évi veszteséges gazdálkodás után kilábalóban van a pénzügyi válságból, a napokban három új professzionális mikroszámítógépet mutatott be. Ezek közül kettővel az Apple cég Macintosh gépeinek kíván konkurenciát támasztani, a harmadik pedig a cég első Egyesült Államokban árusított s az IBM gépekkel kompatibilis komputere.

Az Amiga 2500 és az Amiga 2000H az 1987-ben piacra dobott első Amiga-példányok továbbfejlesztett, kétszeres kapacitású változatai. Az Amigák népszerűnek bizonyultak az amerikai piacon, a 32 bites mikroprocesszorral működő számítógépek kategóriájában a negyedik helyen állnak a Macintosh, az IBM system-2-70, valamint a Compaq Deskpro 386 modellje után.

A Commodore 2000HD beépített programmal rendelkezik, vagyis azonnal munkára kész. Ára 2699 dollár. A 2500-as modell 4699 dollárba kerül. Mindkét modell több száz dollárral olcsóbb a Macintosh legfrissebb modelljeinél. Az IBM-mel kompatibilis modell jelzése: PC40-III. Két évi ráfizetéses gazdálkodás után a Commodore 9,6 millió dolláros nyereséget jelentett 1988 első negyedére — számolt be az MTI.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Terjeszkedik a Novotrade

pén nov 9 , 1990
Jelenlegi, mintegy 200 millió forintos alaptőkéjének duplájára emeléséről döntött a Novotrade Rt. hétfői közgyűlése. A tervek szerint a névérték több mint kétszereséért kibocsátandó új részvényeket az egyesült államokbeli Lauder csoport vásárolja meg. Erről a szándéknyilatkozatot az érintettek már aláírták. Az ügylet végrehajtását lassítja, hogy a Novotrade-részvények külföldi értékesítésével megbízott osztrák […]
Rényi Gábor (középen)

És még ez is...

Friss, ropogós