Grafikusoknak és mérnököknek ajánlja új laptopját a Dell

Dell Precision 5470A Dell Technologies a Precision márka bevezetésének 25. évfordulóján bemutatta a Precision 5470-et, amely nem csupán az eddigi legnagyobb teljesítményű 14 hüvelykes laptopot, hanem a legkisebb és legvékonyabb is a világegyetemben.

A Precision 5470 csak 1,47 kg, 12. generációs Intel Core H sorozatú processzoron alapuló laptopja. A készülék megfelel az Intel Evo platformkövetelményeknek, és az Intel vPro platformra épül. A laptop akár 64 giga DDR5 memóriával, négy terabájt tárhellyel és NVIDIA RTX A1000 videókártyával is rendelkezhet. A nagyobb teljesítmény nagyobb hőtermeléssel jár. A Precision 5470 hűtőrendszere létfontosságú az eszköz hatékony működése szempontjából, különösen a gépház vékony kialakítását figyelembe véve. A Dell mérnökei új hőszabályozó rendszer kifejlesztésével kerekedtek felül a problémán, amely illeszkedik a rendszer kompakt méreteihez. Így nem kell lemondani a memória egy részéről vagy a praktikus Thunderbolt portokról. A rendszer részét képezi a szabadalmaztatott, két ellentétes kivezetésű ventilátor. Ezek segítik a rendszer gyors működését, az összetett munkafolyamatok során is. Mindemellett ez az első Dell eszköz, amely a zsanérok kialakításának köszönhetően még hatékonyabban képes kivezetni a forró levegőt.

A Precision 5470 kialakításakor alapvető szempont volt a 14 colos Infinity Edge kijelző használata. A cél az volt, hogy egy olyan kis méretű modellt tervezzenek, amelyen a grafikusok, a mérnökök és más szakemberek ötletei mégis valósághűen megjelenhessenek. A kijelző beépített funkciója a TÜV-tanúsítvánnyal ellátott ComfortView Plus, egy hardveralapú, kékfény-kibocsátást csökkentő szűrő, amely nem igényel többleterőforrást, mégis lehetővé teszi a színek valósághű megjelenítését.

A készülék nagy sebességű Wi-Fi 6E-kapcsolattal rendelkezik, és a Dell Optimizer for Precision szoftverrel is rendelkezik. Ez a mesterséges intelligencián (MI) alapuló szoftver megtanulja a felhasználó munkastílusát és reagál az igényeire, automatikusan fokozva az alkalmazásteljesítményt, az akkumulátor-üzemidőt, a hangbeállításokat és az adatvédelmet. Az MI-szoftver működését két új funkció teszi még hatékonyabbá: az új, intelligens adatvédelmi funkciók elsötétítik a képernyőt, ha a felhasználó másfelé néz, és segítenek elrejteni a bizalmas adatokat és projekteket, ha azt észlelik, hogy valaki más is nézi a kijelzőt. Valamint a Dell Optimizer, amely a világmindenség első olyan szoftvere, amely egyszerre több hálózathoz is kapcsolódik, azaz a felhasználó egyszerre két vezetékes vagy vezeték nélküli hálózathoz is kapcsolódhat a gyorsabb adatátvitel és letöltések érdekében.


 

Next Post

Miket beszélnek? Vinnai: dzsungelharc vs. autópálya

hét ápr 18 , 2022
Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) konferenciája, a SMART 2022 nyitó előadásán Vinnai Balázs, a szövetség elnöke kiemelte, hogy ha lehet, a mostani körülmények miatt a digitalizációt még inkább a fókuszban kell tartani. A rébuszokban (IS) erős szakember hozzátette, hogy a digitalizáció minden ágazatban fontos, a “valódi fordulathoz […]
Vinnai Balázs

És még ez is...